• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • USAID надає понад $190 млн для підтримки енергетичного сектора України

    Опубликовано: 2024-05-10 09:00:43

    Агентство США по міжнародному розвитку USAID оголосило про надання понад 190 мільйонів доларів на реалізацію проєкту "Захист потужності, підвищення стійкості та підключення" (SPARC), спрямованого на надання термінової енергетичної допомоги Україні на протязі п'яти років.

    Головна мета проєкту полягає в підвищенні стійкості, надійності, доступності та безпеки електроенергетичного сектору, природного газу та централізованого теплопостачання в Україні. Крім того, в рамках SPARC передбачається надання критично важливої технічної допомоги, підтримки реформ, обладнання та послуг для забезпечення енергопостачання.

    USAID також анонсувало виділення щонайменше 1,4 мільярда доларів додаткового фінансування для підтримки економічного відновлення України.

    Нагадаємо, що 22 березня 2024 року Росія здійснила масштабну атаку на енергетичну інфраструктуру України, що вразило країну та підкреслило гостру необхідність подібних інвестицій.

    Відзначимо, що USAID вже надавало значну енергетичну допомогу Україні, зокрема, понад 475 мільйонів доларів на надзвичайну допомогу, яка була надана протягом останніх двох зим. Це включає в себе постачання автотрансформаторів для передачі електроенергії та мобільних котельні для опалення шкіл і лікарень.

    "Програма USAID SPARC буде вирішальним кроком у збереженні енергії для мільйонів українців та дозволить їм захищати свою країну", - підсумували в агентстві.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.