• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські війська переходять до власних методів ведення бойових дій - аналітики

    Опубликовано: 2023-08-04 17:30:08

    Українські війська, що були підготовлені та озброєні за підтримки Сполучених Штатів та їхніх союзників, змінюють свою тактику у перших тижнях контрнаступу, який був довгоочікуваним. Зараз українська армія відійшла від американських методів ведення бойових дій і повернулася до тактики, яку знає найкраще. Про це повідомляє The New York Times.

    Українське військове командування змінило свою тактику, зосереджуючись на виснаженні російських сил артилерією і ракетами дальнього радіусу. Використовуються дрібномасштабні атаки з метою прориву російських ліній, повідомляють американські посадовці та незалежні аналітики.

    Незважаючи на те, що українські війська здійснили прогрес у відвоюванні деяких сіл, їхні успіхи не досягли рівня, який було здійснено в Херсоні минулої осені. Рішення України змінити тактику свідчить про те, що сподівання НАТО на вражаючі досягнення українських формувань, озброєних новими технологіями та підготовлених на Заході, не виправдалися, принаймні наразі. Це ставить під сумнів якість підготовки, яку українці отримали від західних партнерів, і підкреслює питання про ефективність витрат на озброєння, що налічує десятки мільярдів доларів, та його вплив на перетворення української армії на бойову силу стандартів НАТО.

    "Сам контрнаступ не провалився; він триватиме ще кілька місяців до осені. Можливо, проблема полягала в припущенні, що за кілька місяців підготовки українські підрозділи зможуть воювати так, як американські війська, а саме провести успішний наступ на добре підготовлену російську оборону, замість того, щоб допомогти українцям воювати власним способом", - розповів Майкл Кофман, старший науковий співробітник Фонду Карнегі з міжнародного миру.

    Представники адміністрації президента США Джо Байдена сподівалися, що дев'ять підготовлених на Заході бригад, що налічують близько 36 000 військовослужбовців, продемонструють перевагу американського способу ведення війни над російським. Тим часом, як росіяни мають централізовану командну структуру, американці навчили українців надавати старшим солдатам строкової служби можливість швидко приймати рішення на полі бою і застосовувати тактику загальновійськового бою - синхронізовані атаки піхоти, бронетехніки і артилерії. Західні експерти відстоювали цей підхід як більш ефективний, ніж дорога стратегія виснаження російських військ шляхом виснаження їх запасів боєприпасів в Україні.

    Підготовлені на Заході бригади отримали лише чотири-шість тижнів загальновійськової підготовки, і українські підрозділи припустилися деяких помилок на початку контрнаступу в червні, які призвели до їхнього відступу. Про це заявляють американські посадовці та аналітики, які нещодавно перебували на лінії фронту і спілкувалися з українськими солдатами і командирами.

    Незважаючи на ці виклики, українська армія все ще може повернутися до американського способу ведення війни, якщо зможе прорватися через російську оборону, вважають деякі військові експерти.

    "Україна має значні військові резерви, які вона ще не залучила у бою, і вона намагається знайти оптимальний момент для використання цих резервів, коли вони зможуть найефективніше вплинути на поле бою", - сказав Джейк Салліван, радник президента Байдена з питань національної безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.