• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вкладення Баффета в японські компанії зросли на $17 мільярдів за три роки

    Опубликовано: 2023-06-15 17:30:18

    Вкладення Berkshire Hathaway Уоррена Баффета в 5 найбільших японських компаній, які називаються «Сого Сьося», менш ніж за 3 роки зросли приблизно з 5% до 7,4% і майже на $17 млрд, пише Business Insider.

    Як змінилася вартість акцій
    Акції всіх 5 компаній зросли в середньому більш ніж на 180%, відколи Баффет розкрив свою ставку на них.

    Несподівана ставка Баффета на 5 японських компаній збільшилася майже втричі до $17 млрд менш ніж за 3 роки, тому що їхні акції злетіли до багаторічних максимумів.

    Тим дивовижнішими були кроки Баффета та його корпорації Berkshire Hathaway, оскільки він здебільшого інвестує у США. Про свою ставку на Японію він розповів у серпні 2020 року. Це виявилися акції 5 японських торгових будинків — Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui та Sumitomo. Berkshire збільшила ці позиції до близько 7,4% у всіх напрямках, про що повідомив Баффет у травні.

    Їхні акції зросли в середньому на 181% з моменту початкового оголошення про цю ставку Баффетом. В результаті активи Berkshire зросли в ціні з $6 млрд до приблизно $17 млрд на сьогодні.

    9 із 15 найбільших пакетів акцій на кінець 2021 року коштували понад $4 млрд; 3 з його японських ставок сьогодні оцінюються навіть вище. Він купив їх завдяки їхній «сміхотворно» дешевій ціні, а також тому, що вони добре зарекомендували себе у знайомих Баффету галузях, орієнтованих на довгострокову перспективу.

    Що таке «сого сьося»
    «Сого сьося» (від японського компанією, що перекладається як «всеосяжні торгові фірми») — характерні для Японії універсальні торгові компанії, діяльність яких охоплює практично всі галузі економіки.

    Вони займаються торгівлею, постачанням сировини, розробкою та виробництвом продукції. Торгові компанії, у тому числі інвестують у нафтові та газові проєкти у всьому світі.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.