• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінекономіки прогнозує зниження інфляції за підсумками року

    Опубликовано: 2023-03-09 09:00:38

    За оцінками Мінекономіки, рівень інфляції на кінець 2023 року становитиме 24%. Про це під час дискусії «Чи зможе українська економіка зрости у 2023 році?» сказав заступник міністра економіки України Олексій Соболєв, повідомляє Укрінформ.

    Пік пройдено
    «Ми пройшли пік інфляції в кінці минулого року, і вона поступово починає знижуватись. Ми прогнозуємо, що інфляція знизиться цього року до 24%», — сказав Соболєв.

    Він зазначив, що головна різниця між нинішнім макропрогнозом і тим, який використовувався під час підготовки бюджету, — це тривалість бойових дій.

    Під час підготовки бюджету припускалося, що бойові дії закінчаться в середині цього року, наразі основне припущення полягає в тому, що бойові дії продовжуватимуться майже весь рік. Це, своєю чергою, вплинуло і на прогноз ВВП, який наразі оцінюється в 1% зростання на кінець року.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.