• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через обмеження цін на нафту Росія щодоби втрачає понад $170 мільйонів — дослідження

    Опубликовано: 2023-01-12 17:30:30

    Обмеження цін на російську нафту обходиться Кремлю в 160 млн євро ($172 млн) на день. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані фінського Центру досліджень енергетики і чистого повітря (CREA).

    Далі гірше
    Очікується, що втрачені доходи РФ зростуть до $280 млн на день, коли ліміт буде розширено на продукти нафтопереробки з 5 лютого, йдеться у звіті Гельсінського центру досліджень енергетики та чистого повітря.

    Дослідження надає додаткові докази того, як обмеження, введені країнами «Великої сімки», і пов’язані з цим санкції Європейського Союзу вдаряють по Москві. Флагманська російська нафта вже продається вдвічі менше, ніж за міжнародними цінами.

    «Обмеження цін на нафту нарешті почали діяти, і вплив справді значний, як і очікувалося», — сказав Лаурі Міллівірта, провідний аналітик CREA.

    Дослідницька організація заявила, що ЄС має прагнути ще більше закрутити гайки Кремлю. За даними CREA, подальше зниження ліміту нафти до $25−35 за барель з $60 все одно перевищить російські витрати на виробництво та транспортування, і скоротить дохід Росії від експорту нафти щонайменше ще на 100 млен євро на день.

    «Важливо знизити граничну ціну до рівня, який позбавить Кремль оподатковуваних прибутків від нафти, а також обмежить решту імпорту нафти та газу з Росії», — сказав Міллівірта.

    Хоча зниження ціни на нафту може продовжуватися й надалі, завжди існує ймовірність того, що РФ може скоротити постачання, чим погрожує Кремль, що призведе до зростання цін.

    За даними CREA, Росія досі відвантажила сиру нафту на суму 3,1 млрд євро на суднах, на які поширюється обмеження цін.

    Інші заходи, вжиті поряд зі зниженням цінової межі, такі як посилення штрафів за недотримання вимог та додаткові санкції щодо продажу танкерів, можуть скоротити доходи від викопного палива ще на 200 млн євро на день, йдеться в доповіді.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.