• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти застосували хімічну зброю у Донецькій області

    Опубликовано: 2022-11-16 16:30:53

    Окупанти використовують заборонену хімічну зброю – аерозольні гранати "К-51". Декілька таких гранат з дрона російські військові скинули на наших захисників на Донеччині. Про це пише УНН з посиланням на Державну прикордонну службу України.

    Одна з цих гранат не розірвалася.

    Деталі

    Щоб вберегтися від сильної подразнювальної дії заборонених боєприпасів після вибухів, прикордонники були змушені деякий час утримувати свої позиції у засобах хімічного захисту.

    "Проте навіть в таких умовах бійці продовжують протидіяти підступному ворогу", - пише ДПСУ.

    Доповнення

    Генштаб ЗСУ раніше інформував, що російська армія використовує проти українських військових ручні сльозогінні газові гранати К-51.

    "Використовуючи безпілотні літальні апарати, противник намагається вразити наш особовий склад та застосовує ручні сльозогінні газові гранати К-51", – йдеться в повідомленні.

    У Запорізькій області підрозділи Сил оборони України за допомогою засобів радіоелектронної боротьби знешкодили ворожий безпілотний літальний апарат, який ніс гранату К-51 із сильною подразнювальною речовиною.

    Довідка

    К-51 — радянська ручна аерозольна сльозогінна граната нелетальної дії. Була розроблена в 1970-ті роки в СРСР. Після початку горіння запалу відбувається реакція всередині гранати: речовина, що горить, підвищує тиск усередині корпусу і вибиває дно гранати, розпорошуючи хмару хімічної речовини.

    Відомо, що такі гранати російські терористи використали під час боїв за термінали Донецького аеропорту в 2015 році. Тоді було неодноразово помічено застосування російськими бойовиками сльозогінної отруйної речовини проти українських захисників.

    Юліана Росковінська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.