• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк зустрівся з Ангелою Меркель

    Опубликовано: 2006-02-08 12:45:00

    7 лютого ц.р. під час перебування у Берліні Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк провів зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, а також керівником Управління міжнародних відносин, зовнішньої безпеки та глобальних питань Відомства Федерального канцлера Німеччини Крістофом Хойсгеном.

    Під час зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства України А.Меркель висловила зацікавленість в активізації українсько-німецького співробітництва. Співрозмовники погодились, що значним поштовхом до подальшого розвитку співробітництва має стати проведення Шостих українсько-німецьких політичних консультацій під головуванням Президента України Віктора Ющенка і Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

    Зі свого боку Б.Тарасюк підкреслив, що наша держава готова працювати над створенням передумов для переведення відносин з Німеччиною у якісно новий вимір „європейського партнерства”.

    Від імені українського уряду Б.Тарасюк запросив А.Меркель відвідати Україну. Запрошення було із вдячністю прийняте.

    У ході зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Ф.-В.Штайнмайером співрозмовники обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва та підготовку до офіційного візиту Ф.-В.Штайнмайера в Україну 28 лютого ц.р.

    Ф.-В.Штайнмайер зазначив, що німецька сторона покладає великі очікування на цей візит. Федеральний міністр погодився з пропозицією Б.Тарасюка активізувати співробітництво у форматі „Веймарський трикутник + Україна”.

    Зі свого блоку Б.Тарасюк поінформував співрозмовника про внутрішньополітичний розвиток України на нинішньому етапі, окреслив головні зовнішньополітичні пріоритети нашої держави, зокрема завдання, які стоять на порядку денному українсько-німецьких стосунків.

    Під час бесіди з керівником Управління міжнародних відносин, зовнішньої безпеки та глобальних питань Відомства Федерального канцлера Німеччини К.Хойсгеном було обговорено подальший розвиток двостороннього співробітництва у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. Співрозмовники також обмінялися думками щодо низки міжнародних питань.

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.