• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Богдан Губський: Уряд продав Україну Росії

    Опубликовано: 2006-02-08 15:49:00

    Про що домовились на сьогоднішній вечір в «Нашій Україні»?

    У Верховній Раді?

    Ні. В коаліції

    Ви знаєте, що Юлія Тимошенко анонсувала проект угоди коаліційної, і сама головна відзнака цієї угоди – це угода не щодо розподілу посад.

    Ви сиділи за одним столом, ну, скажімо, з Безсмертним, ви говорили про те, що, кого не влаштовує, хто на що погоджується? Було це? Я маю на увазі від блоку

    Від блоку була основна позиція така і дуже проста, що ми не хочемо ділити посади до виборів. І до виборів в коаліційних угодах ми хочемо ставити питання щодо програмних засад. Тобто, ми можемо згадати переговори, скажімо, в Німеччині, коли два місяці дві партії домовлялися стосовно того, яким чином вони будуть голосувати за ті чи інші питання.

    Тому наша позиція дуже проста – програмні засади, основні ідеї, основні політичні і ідеологічні, так скажемо, підвалини. І домовитись яким чином ми будемо працювати і голосувати в цьому соціально-економічному просторі. А вже після виборів, коли буде видно результат, тоді вже можна буде в коаліції говорити про ті чи інші посади. Тому що головне все-таки - ті ідеї і ті програми, які дадуть можливість реалізувати програму, скажімо, блоку Юлії Тимошенко.

    То, я так розумію, ваші слова, що до кінця тижня коаліція колишніх помаранчевих політичних сил, сили народу, вона буде знову єдина, і, як би там що, разом?

    Мені не дуже етично казати про минулі помаранчеві коаліції, але, виходячи з тих програмних засад, які ми пропонуємо, якщо вони будуть сприйняті, то коаліція може бути створена. Але в нас досить жорсткі там умови. Це, скажімо, визнання газової угоди, як такої, що суперечить інтересам українського народу.

    «Пора-ПРП» кажуть, що приєднаються до цієї компанії за умови, якщо зі списків як «Нашої України», так і БЮТу будуть виключені ті люди, до яких є підозри, що вони причетні до злочинів старої влади. Підете на корекцію?

    Корекція списків може бути виключно за рішенням вищого органу блоку Юлії Тимошенко. Це з’їзду, звичайно ж. Якщо з’їзд прийме те чи інше рішення, що людина не відповідає тим чи іншим засадам, але її дії не відповідають програмному статуту партії «Батьківщина», то, звичайно, ця людина може бути виключена із списків.

    Не виключаєте такий розвиток подій?

    Ми не виключаємо розвиток подій, який йде в логіці тієї угоди, яку запропонував блок Юлії Тимошенко.

    А пан Каськів, який у вас озвучив цю ідею, каже, що в вашому переліку більше 20 тих людей, за якими можна поставити такий знак запитання. До речі, ваше прізвище там також є

    Мені було б цікаво послухати від Каськіва, що він особисто зробив для українського народу, а потім він вже може обговорювати кого завгодно, в судовому чи іншому порядку висловити претензії, можливо, письмово до тих людей, яких він називає.

    Пані Тимошенко літала до Європи. Зараз всі ці результати зустрічей обговорюють. Хто платив за чартерний рейс? Це не дешеве задоволення

    Поїздка була офіційною. Мається на увазі – всі витрати були офіційними.

    Даруйте, вона як приватна особа їздила

    Мається на увазі, прозорою поїздка була і всі її витрати за готелі і все інше робилось прозоро. Ви ж мабуть знаєте, що є офіційні сьогодні витрати і сьогодні будь-яка партія, будь-який блок або будь-яка приватна особа має право декларувати і не має обмежень стосовно витрат фонду, і скільки в людей є доходів. То все було прозоро, якщо буде офіційне запитання.

    З партійної каси, так?

    Це були офіційні витрати офіційно задекларованих грошей.

    Вона сама зі своєї кишені чи фінансовий донор допомагав?

    Якщо під донором маєте на увазі якусь сторонню особу, то таких сторонніх осіб не було.

    А в Європі пані Тимошенко пообіцяла, що в разі її перемоги на виборах знову буде повернена тема до реприватизації, за умови, що це будуть чесні суди

    Слово реприватизація трошки не відповідає суті того, що робила і буде робити Юлія Тимошенко. Вона сказала трошки інакше – незаконно вкрадене майно.

    Цитату з вашого дозволу: «Если БЮТ получит победу на парламентских выборах и будет формировать правительство, мы тщательно исполним постановления всех судов, в том числе и по поводу реприватизации»

    Юлія Тимошенко російською мовою там не виступала. До речі, тому це не цитата. А я, як би не назвали ми, – реприватизація чи іншим словом, але це повернення того, що вкрали за безцінь. Як випадок, «Криворіжсталь», коли її продали за 4 мільярди гривень і потім, дякуючи уряду на чолі з Тимошенко, законним, підкреслюю це слово, шляхом, дякуючи відповідній судовій процедурі, це повернуло об’єкт до державної власності і продано за 25 мільярдів гривень. Тобто, повернути те, що вкрали, те, що незаконно забрали. Це, звичайно, дуже важливо і, наскільки ми знаємо, більше 73% громадян України підтримують цю ідею. Що те, що в них вкрали, треба повернути в народну власність.

    Тобто, сперечаємося не за слово – за процес. Тобто, по суті, цей процес буде тривати?

    Так. Незаконно викрадене треба повертати.

    Чи були в Європі зустрічі з російським бізнесом?

    Ні, не було.

    А з іншим бізнесом?

    Як таких зустрічей з бізнесом не було. Була така зустріч з Четом Хаусі. Це королівський інститут, де традиційно політики зустрічаються з представниками ЗМІ, політиками, і я не виключаю, знаю, що там були представники тих чи інших російських ЗМІ, російських компаній. Але як такого діалогу з ними не було. Був виступ Тимошенко, відповіді на запитання, і я скажу, що в Великій Британії її візит був сприйнятий не те що дуже схвально, так само як і в Брюсселі, а я б назвав його видатним. Тому що, скажімо, на зустрічі з Четом Хаусі більш ніж 200 представників ЗМІ, політологів, політиків. І це один із тих рекордів, яких вона добилася в Лондоні.

    Ваше емоційне враження, на чиєму боці зараз Європа з політичних сил України? Кого вони більше підтримують?

    Блок Юлії Тимошенко і особисто її. Якби ви були на зустрічі в Європарламенті і побачили, що на зустрічі з нею не тільки всі місця були зайняті – люди в проходах стояли. Задали 24 запитання, на які вона дала 25 відповідей.

    Це ваша точка зору

    Це точка зору тих людей, які були на зустрічі з нею.

    Може бути так, що Сергія Головатого принесуть в жертву парламенту?

    По-перше, Сергій Головатий сьогодні простий громадянин України. Він з точки зору міністерської посади - ніхто.

    Але документи підписує

    Це незаконно. Це кримінальна відповідальність. Є Конституція, в якій чітко сказано. На жаль, чиновники руками, ногами, зубами тримаються за свої посади і незаконно використовують кошти виборців. Тому що, згідно Конституції, парламент має право відправити будь-яку особу Кабінету Міністрів. Є конкретна стаття, де записано, що парламент має право відправити у відставку будь-якого члена Кабінету Міністрів. Тому Головатий сьогодні – приватна особа. Перший заступник виконує обов’язки. І тому він абсолютно незаконно займає свою посаду.

    Якщо він незаконно займає посаду, чому досі на пана Головатого не подали до суду? В такому разі закон буде на вашому боці, якщо ви це зробите

    Чому? 26 будуть парламентські вибори. Всі, хто порушував закон, будуть піддані кримінальній відповідальності. Хай попрацює, попорушує закон, якщо йому совість дозволяє. Якщо ті посадові особи у вигляді керівництва Кабінету Міністрів і можуть на це спокійно дивитись – Бог їм суддя. І виборці їм судді.

    З точки зору парламенту, зараз є така інформація, скажімо, Гриценко і Пинзеник, вони скептично ставляться до газової угоди. І в уряді щось на зразок такого заколоту назріває. Це правда?

    Ну дивіться, Україну продали росіянам. Україна мала угоду з Росією до 2009 року газ по 50 доларів. В уряді можуть бути ті чи інші члени, які мають особисту думку. Але уряд прийняв рішення. Вони продали Україну Росії, вони продали майбутнє наших дітей, вони зробили заручниками наші підприємства, вони зробили так, що газотранспортна система в заставі вже не української системи. І сьогодні газ з лютого місяця для підприємств промисловості десь буде 140-150 доларів. Більш того, з 1 липня невідомо, яка ціна буде. Тому що по 95 купує це підприємство. А по чому буде Україна купувати, я не знаю.

    Пам’ятаєте 97 рік, скільки тоді коштував газ для промислових підприємств? Єхануров просить кинути в нього камінь, якщо тоді газ коштував менше 95. Ви були вже тоді народним депутатом, якщо я не помиляюся

    Може Єхануров згадає, що було 120 років тому або подумає що буде через 200 років. Я просто знаю, що сьогодні вони збільшили ціну газу більш ніж на 2,5 роки. Вони віддали газосховища повністю. Вони віддали весь транзит на 25 років. Що вони тільки не віддали, ви не покажете. Тому це зрадники українського народу.

    Путін сказав, що не його ідея і не російської сторони була «Росукренерго» зробити монополістом. Пропонували з України. Ви довіряєте його словам?

    До чого мені комусь довіряти чи ні? Справи Путіна - це російські питання. Але я знаю і бачу, хто зрадив Україну всередині. Ми і так бачимо, нам не треба слухати Путіна. Якщо він правий, то вони тим більше зрадники.

    Виникає питання, що тоді дві людини в Україні діють сьогодні на чиюсь користь. Хто в нас такий впливовий, що рулить процесом?

    Думаю, є правоохоронні органи. З 1 січня, згідно Конституції, прокуратура має право загального нагляду. І тому Генеральна прокуратура може чітко і має всі права на те, щоб вивчити всі угоди, подивитись, хто за цим стоїть. Кому це вигідно, також зрозуміло. І зробити висновки згідно діючого законодавства України.

    Сьогодні в парламенті пішов запит, куди пішли гроші від «Криворіжсталі». Таке враження, ви натякаєте, що ви знаєте, де вони, але хочете, щоб хтось це озвучив на всю Україну

    Гроші, 25 мільярдів, гривень були отримані. Рішення уряду Тимошенко було дуже просте. Що ці гроші потрібно направити на повернення людям тих грошей, які вони втратили в ощадбанках. Адже ми пам’ятаємо, що за часів Радянського Союзу всі гроші, які збирав в людей ощадбанк, витрачались на будівництво капітальних об’єктів. І тому «Криворіжсталь» побудована на гроші ощадбанку. І це рішення було прийняте. Але після того, як Тимошенко незаконно і несправедливо зняли, то, звичайно ж, новий уряд прийняв нові рішення. І гроші десь зникли.

    Ви знаєте де?

    В ЗМІ Кабмін заявив, що ці гроші направили на покриття дефіциту бюджету. Тобто, хтось раніш десь розікрав гроші, і їх покривають. Ви віддайте людям ці гроші – 25 мільярдів - і звітуйте, де ви їх діли. В мене питання до депутатів: Чому уряд до сьогоднішнього дня не відзвітував на що витрачені 25 мільярдів гривень? Не мені – громадянам України. Раз їх ніде немає, то можливо їх хтось використав не за цільовим призначенням?

    "НТН" 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.