• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко провів нараду з питань протидії поширенню пташиного грипу

    Опубликовано: 2006-02-09 08:59:00

    Під головуванням Президента України Віктора Ющенка у Секретаріаті Глави держави відбулася нарада з питань подальшої протидії поширенню пташиного грипу в Україні. У нараді взяли участь міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога, міністр аграрної політики Олександр Баранівський, голова Держдепартаменту ветеринарної медицини Іван Бісюк, представники Міністерства охорони здоров’я, Державної митної служби, Міністерства фінансів, Міністерства охорони навколишнього середовища, Міністерства економіки, профільних медичних та наукових установ. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    На початку наради Президент відзначив, що питання боротьби із пташиним грипом є актуальним, що з приходом весни передбачається можливе зростання показників захворювання.

    Глава держави підкреслив, що в Україні необхідно організувати чітко скоординовану роботу всіх зацікавлених міністерств та відомств, а також медичних і наукових установ щодо вирішення цієї проблеми. «Це не проблема одного відомства чи міністерства. Йдеться про те, що тут перетинаються інтереси багатьох галузей», – сказав Президент, зазначивши, що йдеться зокрема про МНС, МОЗ, Мінагрополітики, органи місцевої влади, виробників продукції птахівництва.

    У цьому контексті В. Ющенко позитивно оцінив ідеї створення відповідного Національного координуючого органу та Національного інституту грипу та ГРВІ.

    Це тим більш актуально, з огляду на те, що проблема пташиного грипу для України, як і для інших країн світу, фактично поставатиме постійно через сезонні міграції птахів. Таким чином, зазначив Президент, сьогодні йдеться про необхідність розробити комплекс постійно діючих заходів. Здоров’я нації, підкреслив Глава держави, залишається проблемою номер один, а отже, йдеться про необхідність «сформувати імунітет навколо території України».

    Президент наголосив на необхідності оперативного та об’єктивного інформування населення про ситуацію з пташиним грипом в Україні та заходи, що вживаються для вирішення цієї проблеми з метою запобігання панічних настроїв у суспільстві та політичних спекуляцій з цього питання.

    Він також висловився за необхідність активізації наукової роботи для вирішення проблеми пташиного грипу. «Дуже хотілося б бачити українську сторону в науковому підході до вирішення цієї проблеми на високому рівні», – сказав В. Ющенко.

    «Потрібно чітко сформувати систему наших рішень – що треба зробити для медичних досліджень, лабораторій, виробництва ліків», – сказав Президент.

    Він також підкреслив, що нині слід говорити про налагодження активної співпраці та вивчення досвіду з вирішення проблеми пташиного грипу з міжнародною спільнотою. «Сьогодні світ об’єднується, консолідується навколо цієї проблеми», – сказав він. З цього приводу В.Ющенко приділив особливу увагу необхідності налагодження ефективного діалогу та розробки конкретного плану скоординованих дій з Росією, для якої це питання також актуальне.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.