• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко назвав основні завдання державної програми «Відродження села»

    Опубликовано: 2006-02-09 12:26:00

    Виступаючи сьогодні зі щорічним зверненням до Верховної Ради, Глава держави назвав основні завдання державної програми розвитку села, яка стартує в 2006 році. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Це, зокрема, створення єдиного реєстру землі, наближення системи торговельних бірж до виробника, створення достойних умов життя в сільській місцевості, соціальний пакет для молоді, збільшення оплати праці селян.

    Насамперед програма передбачає створення єдиного реєстру землі та об’єктів нерухомості, державного земельного кадастру, видачу державних актів на право власності на земельні ділянки, зазначив Президент.

    Щодо ціноутворення в сільськогосподарському виробництві, Глава держави назвав це питання ключовим. «Подолати диктат посередника ми зможемо шляхом наближення системи торговельних бірж до виробника, що дасть можливість селянинові отримати гідну ціну за його продукцію», – зазначив В. Ющенко.

    Наступний акцент програми – створення достойних умов життя в сільській місцевості. Консолідація ресурсів на принципах партнерства державного та місцевого рівнів дасть змогу вже поточного року отримати конкретні результати, переконаний Глава держави. Для закріплення молоді на селі буде передбачено окремий соціальний пакет на основі державного контракту з випускниками вузів, сказав В. Ющенко. Йдеться про надання пільгового кредиту на житло і так звані «підйомні» при першому працевлаштуванні. «Я буду ініціювати відповідну програму підтримки, яка передбачатиме не менше 5 тисяч гривень державної допомоги для кожного молодого спеціаліста, що приїхав працювати у село і має намір там залишитися», – наголосив Президент.

    Наступним кроком у рамках програми стане збільшення частки оплати праці в структурі витрат на виробництво сільськогосподарської продукції з нинішніх 15% до 33% у 2010 році. Це, на переконання Глави держави, наблизить заробітну плату селян до середньої по Україні.

    «Аграрний сектор потребує пильної уваги всього суспільства, оскільки земля для українців – це не стільки знаряддя виробництва, скільки духовна і культурна спадщина», – зазначив В. Ющенко.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.