• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На засіданні Урядового Комітету було схвалено ряд проектів законів України

    Опубликовано: 2006-02-09 17:12:00

    Заступник голови Урядового комітету з питань економічної політики Арсеній Яценюк провів сьогодні, 9 лютого, чергове засідання, на якому було схвалено ряд проектів законів України.

    Зокрема, з метою вирішення питання щодо належного управління державною часткою у статутному фонді Національного депозитарію та усунення колізій у актах законодавства, розглянуто проект Закону “Про внесення зміни до статті 2 Закону України “Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні”, яким передбачено надання Кабінету Міністрів України права визначати уповноважений орган з управління часткою держави у статутному фонді Національного депозитарію.

    У зв’язку зі змінами, що відбулися у складі міністерств та інших центральних органів виконавчої влади розглянуто зміни до проекту Указу Президента України. Ним передбачається затвердження нового складу та глави делегації України - Пятницького Валерія Тезійовича, заступника Міністра економіки на переговорах зі вступу України до Світової організації торгівлі.

    Учасники засідання Комітету також схвалили проект Закону “Про внесення змін до Цивільного кодексу України” щодо набуття права власності в разі приватизації. Розроблення проекту обумовлено необхідністю врегулювання проблем, які виникають у цьому процесі.

    Протягом останніх років мають місце непоодинокі випадки, коли покупець до моменту повної сплати за об’єкт приватизації вчиняє дії, що призводять до нестачі матеріальних цінностей, нанесення збитків майну, та зменшення його вартості.

    У випадку несплати за об’єкт приватизації в установлений чинним законодавством термін договір купівлі-продажу розривається. При цьому майно, наприклад обладнання, що було приватизовано, неможливо повернути до державної власності у відповідності до акту приймання-передачі, яким це майно було передано покупцю.

    З метою недопущення таких ситуацій Урядовий Комітет підтримав доповнення статті 334 Цивільного кодексу України частиною п’ятою, якою визначається, що право власності на майно, набуте в разі приватизації, у набувача виникає з моменту сплати повної вартості придбаного майна. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.