• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк провів засідання Урядового Комітету

    Опубликовано: 2006-02-10 16:30:00

    Голова Урядового комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції міністр закордонних справ України Борис Тарасюк провів сьогодні, 10 лютого, чергове засідання Комітету, на якому було схвалено ряд проектів законів України.

    Зокрема, були розглянуті проекти постанов „Про подання на ратифікацію Верховною Радою Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чеської Республіки про економічне, промислове і науково-технічне співробітництво” та “Про подання на ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про економічне співробітництво”.

    Набуття чинності зазначеними Угодами сприятиме розвитку двосторонніх відносин на стабільній, довгостроковій основі. Угоди закріплюють прагнення договірних сторін розвивати, зміцнювати і диверсифікувати співробітництво на взаємовигідній основі в усіх галузях, що становлять спільний інтерес. З метою реалізації зазначених завдань створюється Змішана Комісія з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва між Україною та Чеською Республікою. А також Міжурядова комісія, що складатиметься з представників відповідних урядових органів, організацій і ділових структур України та Республіки Польща.

    Учасники засідання також розглянули проект розпорядження “Про схвалення Концепції Державної Програми розвитку транскордонного співробітництва на 2007 – 2010 роки”. Метою Програми є поглиблення зв’язків із сусідніми країнами шляхом створення нових форм спільної діяльності, подолання різниці у рівнях економічного розвитку центральних та периферійних районів, покращення якості життя громадян та стимулювання економічного розвитку регіонів.

    На Урядовому Комітеті було схвалено проект постанови „Про затвердження Порядку здіснення офіційного перекладу багатосторонніх міжнародних договорів України українською мовою”. Основною метою прийняття даного документу є створення нормативно-правових та організаційних засад здійснення офіційного перекладу багатосторонніх міжнародних договорів України українською мовою.

    Велику увагу учасники засідання приділили звіту керівників окремих міністерств, щодо виконання у 2005 році та стан підготовки заходів у 2006 році Плану дій Україна – ЄС. Зокрема, з короткими доповідями виступили уповноважені Мінекономіки, Мінюсту, Держмитслужби, Міністерства палива та енергетики, Міністерства освіти, Міністерства культури та туризму.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.