• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Бондаренко: Продана «Криворіжсталь» може перекрити будь-яку дірку в бюджеті

    Опубликовано: 2006-02-17 14:38:00

    Ми не змогли зв’язатися з Пинзеником, аби дізнатися, в чому причина. Офіційна чи та, про яку кажуть в кулуарах?

    Я знаю, що Віктор готується до серйозних турне Україною, зокрема Західною через виборчі питання. І це нормально, я вважаю. Президент сам скерував урядовців до визначення.

    Чому саме зараз пішов у відпустку?

    А до виборів залишилося не так багато. Треба встигнути все ж таки побувати там, де йому треба побувати.

    А офіційна версія про те, що пішов через незгоду з газовою угодою? Чи може бути підтвердженням того, що ваш блок вимагає денонсувати угоду?

    Наш блок дійсно вимагає денонсувати угоду. І Віктор Михайлович чітко висловився з цього приводу в своєму виступі. Правда, він був не як один з п’ятірки блоку, але ці речі не варто так міцно пов’язувати. І сьогодні маємо так як і всі, хто бере участь у виборах таки можливість використати цей час для того, аби донести наші ідеї. Віктор Михайлович це робить дуже вдало, він людина досвідчена в політиці і в керівництві держави.

    Чому так раптом вирішив піти у відпустку і саме сьогодні? Це відіб’ється на бюджеті!

    На бюджеті це і так відіб’ється, буде Пинзеник, чи ні. Тому, якщо ціна змінилась, то вона вже змінилась. Але бюджет сьогодні має дуже серйозні резерви, ресурси. Продана «Криворіжсталь» може перекрити будь-яку дірку в бюджеті. І, на щастя, гроші не були бездарно розкидані.

    Віктор Михайлович повернеться після виборів?

    Віктор Михайлович нікуди й не йде з України, з політики. Посада - це така справа. Навіть по закону, жоден з цих міністрів не буде міністром на момент після обрання нової ВР. Він може потім прийти в уряд.

    Але ж зразу після 26 березня не зміниться уряд. Певний час вони виконуватимуть свої обов’язки.

    Вони і сьогодні просто виконують свої обов’язки. Вони не є міністрами, так вважає голова ВР і ще дехто. Дехто вважає, що вони є легітимними міністрами.

    Хочу ще раз повторити своє питання про повернення.

    Після 26 березня єдине, що можемо зараз точно сказати – настане 27 березня. Все інше є під великим питанням.

    Христинко - міністр палива і енергетики - з Москви сказав, що якщо «РосУкрЕнерго» вилучать із схеми постачання газу, тоді буде складніше доправляти газ до України.

    Якщо дві держави мають спільний кордон і між ними немає іншої, складність може бути тільки в схемах, які робляться чиновниками. Так от складність українсько-російських стосунків полягає в тому, що міждержавні стосунки підмінено стосунками комерційних структур, яка може розпастися, задиктувати інші умови. Це ненормально.

    Крім того, Христинко каже, що якщо Туркменія підніме ціну на газ для Росії до 100 доларів, то зросте тариф і для України. А український прем’єр в цьому не впевнений.

    Я, взагалі, не бачу будь-якого комерційного інтересу в «РосУкрЕнерго». І якщо вона почне перекривати ціни Туркменії своїми власними внутрішніми ресурсами, це безглуздо з точки зору бізнесу. І це не притаманне ніколи комерційним структурам.

    Як сталося, що в столичній владі давали дозволи таким компаніям як «Еліта-Центр»?

    Всяка велика афера освячена владою. Кравчук колись закликав громадян занести свої вклади до Сбербанків, і там вони вмерли. А він обіцяв зберегти. Льоня Голубков на державних засобах масової інформації пояснював, що все хокей, несіть гроші в трасти, і ми вам їх повернемо в збільшеному вигляді.

    А той, хто показував громадянам з підписом Омельченка рішення про відведення землі, або дозвіл на збір документацій, також користувався легітимними документами, які видала Київська міська влада. А нотаріус Щербаков Віктор Захарович, депутат Київради, підтверджував це своїми печатками. Таким чином, була створена система легітимних документів, які мали дочірні фірми «Еліта-Центр».

    Тому що коли міський голова говорить, що не підписував документів для «Еліта-Центр», це не значить, що дочірні такі як «Біг» і інші фірми, що входили туди не мали таких документів. Вони мали легітимні міські документи. Але причина в іншому. В місті Києві сьогодні розгорнувся первинний ринок землі, який створили депутати Київради, які ділять її між собою.

    І вторинний, який вже ніхто не контролює. На вторинний ринок викидається отримані задаром величезні шматки київської землі, які потім продаються за реальними цінами. Досить сказати, що на 30 сотках, відведених на Печерську, можна за рік заробити 30 мільйонів доларів. Всі це знають. І не знають, де взяти гроші для житлового будівництва, щоб люди не бігали по таким трастам.

    Практично в місті згорнуте житлове будівництво для соціально незахищених громадян. Їх підштовхують до таких дій. І влада ніяк не гарантує. - А що було б варто зробити? – Реєстрацію інвестицій на міському рівні. Я хочу зареєструвати інвестицію в житло: я вхожу в спеціальний міський центр, який влада відкрила, та шукають адресу, де я інвестую. Дивляться, чи на цю квартиру, яку я хочу купити, нема вже покупця. І відразу дають мені довідку, що мене тут не кинуть. От влада це не зробила.

    Ви також можете вплинути на цю ситуацію.

    Звичайно. Всі документи, які потрібні, аби цього не було – є. Але як до них ставиться місцеве чиновництво? Сьогодні Київська міська рада і адміністрація розгорнули свідомо вакханалію, в якій буде не один такий траст. Сьогодні в Вишневому таке сталось. Владі не цікавий порядок, аби така вакханалія була. Не цікава ціна на земельну ділянку, яка була б відома в Києві. Тоді не можна брати хабарів.

    Та ж влада обіцяє допомогти людям, що потрапили в ситуацію. Кажуть, що створюють фонд і протягом двох років нададуть квартири.

    Міська влада є винахідником дуже цікавої передвиборчої технології. Вона в місті Києві називається «поц» – передвиборчі обіцянки-цяцянки. Так от ці поц звучать вже не перший рік. Вже обіцяли студентам віддати один кінотеатр під палац студентства. Те саме, збудувати студентське містечко. Це передвиборча обіцянка. Земельні ділянки тепер можна продати, виручити гроші, повернути людям. Але я впевнений, цього ніхто не збирається робити.

    А що можна зробити? Очевидно треба сьогодні цим людям передати як головну гарантію один з будинків, що будуються за соціальні кошти, але відновити цю саму суму вже або пошуком шахраїв, яких ніхто не знайде. Я впевнений. Подивіться, через які банки перераховувалися гроші.

    "НТН"    

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.