• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко взяв участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів

    Опубликовано: 2006-03-01 17:55:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів, на якому було підбито підсумки соціально-економічного розвитку України у 2005 році. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    На засіданні також були присутні Володимир Литвин, Голова Верховної Ради, Анатолій Кінах, секретар РНБОУ, голови обласних державних адміністрацій, представники громадських організацій.

    Глава держави позитивно оцінив діяльність уряду Юрія Єханурова у 2005 році й підтвердив, що 2006 рік – рік старту секторальних реформ. «Я хочу, щоб люди, які мають відношення до уряду України, були горді за роботу, зроблену в центрі й на місцях», – сказав В. Ющенко.

    Глава держави назвав деякі ключові досягнення уряду за минулий рік.

    Зокрема, рівень реальних доходів населення виріс на 20,1%. Номінальна заробітна плата зросла на 34%, а зарплата в бюджетному секторі – щонайменше на 50%. Президент наголосив, що уряд ставить собі за мету довести середній рівень зарплат бюджетників до середнього рівня у промисловості.

    Приріст реальних доходів населення на одиницю ВВП зріс із 1,3% до 7%.

    Надходження до державного бюджету в 2005 році збільшилися в 1,6 разу порівняно з попереднім роком.

    Прямі іноземні інвестиції зросли в кілька разів до рекордної суми 7,8 млрд. доларів.

    Рівень інфляції за минулий рік скоротився і становив 10,3%, а оптова інфляція з 24% у 2004 р. зменшилася до 9% у 2005 році. «Це означає, що ми маємо керований процес на роздрібному ринку в 2006 році в плані цінової корекції», – зазначив В. Ющенко.

    За минулі 2,5 місяця зупинено падіння промислових показників у багатьох ключових галузях – хімічній, машинобудівній, нафтовій. За словами Президента, сьогодні лише дві галузі перебувають у «режимі депресії» – будівництво й оптова торгівля. Вони потребують радикальних реформ.

    Говорячи про досягнення в соціальній сфері, Президент відзначив створення в 2005 р. 1 млн. 139 тис. робочих місць.

    Говорячи про досягнення України на зовнішньополітичній арені, Глава держави відзначив пожвавлення співпраці з ЄС у різних галузях, у тому числі космічній та освітній. У 2005 році Україна приєдналася до Болонського процесу.

    Позитивні зміни всередині державі привели до того, що Україна отримала статус країни з ринковою економікою. Відбувся прогрес у двосторонніх відносинах з Великою Британією, Францією та Росією. Створення президентської комісії «Ющенко–Путін», яка займається врегулюванням найскладніших питань українсько-російських відносин, котрі не розглядалися роками, слугує національним інтересам обох держав, переконаний Глава держави.

    Перегляд візового режиму в 1,6 разу збільшив потік туристів до України, особливо із західних країн–сусідів.

    Підсумовуючи досягнення минулого року, Президент сказав: «Звідси ми починаємо національний патріотизм, цим можна гордитися. Безумовно, це плід роботи 19 міністрів, всієї системи влади».

    Глава держави також окреслив завдання галузевих реформ, що стартують у 2006 році.

    Говорячи про реформу охорони здоров’я, Президент наголосив на необхідності посилити боротьбу з ВІЛ/СНІДом.

    Щодо реформи в комунальному секторі, Глава держави зазначив, що Україна має представити «нову політику енергоспоживання та енергозбереження».

    Ще один пріоритет поточного року – боротьба з корупцією. За минулий рік Україна зробила відчутний поступ на цьому шляху, який оцінили міжнародні організації, сказав Президент. Нині СБУ, МВС, Генеральна прокуратура спільно з РНБО опрацьовують концепцією боротьби з цим явищем і конкретизують завдання 2006 року, повідомив В. Ющенко.

    Глава держави також окреслив завдання реформ у судовій сфері, на селі і в лісовому господарстві.

    «2006 рік – рік конкретних економічних реформ. Кожен міністр повинен системно організувати проведення структурних реформ у своїй галузі. Вашими партнерами мають бути глави обласних і районних адміністрацій, інші відомства», – сказав В. Ющенко.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.