• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся з Головою місії ОБСЄ

    Опубликовано: 2006-03-07 15:14:00

    Президент та Голова місії ОБСЄ обмінялися думками щодо перебігу виборчої кампанії в Україні та процесу підготовки до проведення виборів 26 березня. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Під час розмови Віктор Ющенко наголосив, що Україна високо цінує роботу, яку здійснює ОБСЄ в Україні, зокрема, у спостереженні за демократичністю виборів.

    На думку Голови місії ОБСЄ, передвиборча кампанія та агітація проходять в Україні в цілому спокійно, а результати моніторингу ОБСЄ показують, що через ЗМІ глядачі та слухачі отримують широкий спектр інформації щодо учасників виборчого процесу. Він також відзначив, що усі учасники виборчого процесу мають змогу донести свою позицію через ЗМІ.

    Голова місії ОБСЄ також відзначив професійність та відкритість ЦВК, налагодження доброї співпраці з нею, а також наголосив, що засідання Центрвиборчкому проходять відкрито і за ними мають змогу спостерігати представники ЗМІ та політичних партій.

    Водночас, Л. Копай зазначив, що занепокоєння викликає ситуація із формуванням дільничних комісій, однак висловив сподівання, що це питання буде якнайшвидше вирішено. Голова місії ОБСЄ також підкреслив, що «позитивно вражений» активною роботою Громадської ради з питань забезпечення реалізації виборчих прав громадян України під час проведення виборів 2006 року, і особливо залученням до роботи у ній представників громадських організацій.

    За словами В. Ющенка, найближчим часом очікується перша доповідь Громадської ради. Президент також наголосив, що кілька днів тому відбулася зустріч з головами облдержадміністрацій за участю Голови ЦВК Ярослава Давидовича, мета якої – «підкреслити відповідальність влади на місцях за підготовку і проведення виборів». На сьогодні, наголосив Президент, найскладніші питання щодо проведення виборів вирішено. Віктор Ющенко підкреслив, що вибори 26 березня будуть першими демократичними і чесними виборами.

    Любомир Копай передав Президентові останній проміжний звіт місії ОБСЄ із попередніми висновками щодо виборів.

    У свою чергу Президент висловив пропозицію встановити оперативний контакт з представниками місії.

    Як відзначив Любомир Копай, сьогодні в Україні, зокрема, працюють 52 довгострокові міжнародні спостерігачі, 16 експертів місії ОБСЄ ведуть свою роботу в Києві. За його словами, на вибори 26 березня також очікується прибуття групи короткострокових спостерігачів. Ця кількість, на його думку, достатня для отримання об’єктивної оцінки виборів. «Ми працюємо неупереджено. Наше зобов’язання полягає в наданні чесної об’єктивної картини виборів», – наголосив Голова місії ОБСЄ. Л. Копай відзначив, що «головний продукт роботи місії – рекомендації, які будуть надані після виборів». Він також зауважив, що рекомендації, висловлені місією щодо минулих президентських виборів, були внесені до українського законодавства.

    Голова місії ОБСЄ висловив упевненість, що вибори 26 березня стануть важливим кроком для укріплення демократії в Україні.

    У зустрічі взяли участь міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, керівник Головного управління з питань зовнішньої політики Секретаріату Президента України Костянтин Тимошенко, Голова ЦВК Ярослав Давидович.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.