• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко заявляє, що про коаліцію говорити передчасно

    Опубликовано: 2006-03-23 09:21:00

    Віктор Ющенко вважає передчасним говорити про формування парламентської коаліції. Відповідаючи сьогодні у Збаражі на запитання журналістів щодо можливості формування «помаранчевої» коаліції, Глава держави наголосив: «Безумовно, всі переживають за «помаранчеву» коаліцію, я теж переживаю, турбуюся про неї, але відповідь сьогодні давати на це питання зарано». Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    «Вирішення цього питання буде можливим після оголошення результатів виборів, коли стане зрозуміло, хто з ким теоретично може об’єднатися і з яким багажем прийшла та чи інша сила, яку підтримку має у виборців», – зазначив він.

    Сьогодні ніхто не веде ні з ким переговорів, і не може вести, сказав Президент, зазначивши, що подібні ініціативи «робилися кілька місяців тому, останні кілька днів». Однак, за його словами, всі вони впираються в одну проблему – розподіл портфелів. «Моє переконання: якщо ми тему коаліції починаємо з розподілу портфелів – це дуже складний непродуктивний шлях, це шлях неправильний», – заявив він.

    Натомість, на початку такої розмови мають стояти не розподіл посад, а «загальна концептуальна ідея», яка б носила об’єднуючий характер. На його переконання, наріжним каменем у розмові про коаліцію мають стояти державні та національні інтереси, а не особистісні чи кар’єрні. «Хто буде представлений на якій посаді – це дуже вторинне питання. Головне – знайти якорі для інтересів демократичних сил», – заявив Президент.

    У своєму інтерв’ю на Тернопільському телебаченні Президент також заявив, що в разі, якщо у ВР не буде сформована більшість, не виключає можливості застосування свого конституційного права щодо розпуску парламенту. «Якщо парламент не буде здатний сформувати таку більшість, то вступає в силу той інструментарій, який передбачає право дії Президента в такому випадку», – сказав він.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.