• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Представники Армії Македонії похвалили українських миротворців

    Опубликовано: 2006-03-23 12:19:00

    Сьогодні, 22 березня, в рамках робочого візиту в Україну у Києві відбулася зустріч делегації Армії Республіки Македонія на чолі із заступником командувача Об’єднаного оперативного командування Армії Республіки Македонія бригадним генералом Зораном Лекоскі з представниками Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

    В ході двосторонньої зустрічі делегації обох країн обговорили питання участі частин та підрозділів Сухопутних військ ЗС України у миротворчих операціях під егідою міжнародних організацій і, зокрема, їх всебічного забезпечення.

    Виступаючи перед македонськими військовими глава української військової делегації заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Фролов особливу увагу звернув на виконання українцями миротворчих завдань у Косовому та Республіці Ірак. Він підкреслив, що в обох випадках особовому складу українського контингенту у стислий час вдалося налагодити дружні взаємовідносини з місцевим населенням.

    Тимчасово виконуючий посаду начальника Управління міжнародного військового співробітництва Командування СВ ЗС України полковник Геннадій Лачков, аналізуючи участь з’єднань Сухопутних військ ЗС України у миротворчій операції в Іраку, зазначив, що українські військовослужбовці набули величезного досвіду проходження служби у складі спільного миротворчого з’єднання, зокрема, з питань забезпечення взаємосумісності управлінських структур національного контингенту з командуванням багатонаціональної дивізії, конвоювання вантажів, патрулювання місцевості, підготовки представників іракських силових структур.

    У свою чергу, члени македонської військової делегації відзначили, що вони, як представники балканської країни, високо цінують допомогу українського миротворчого контингенту у Косовому в забезпеченні миру та стабільності в даному регіоні. Крім того, під час переговорів обговорювалися питання щодо можливості використання армійської авіації Сухопутних військ ЗС України під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

    Візит делегації Армії Республіка Македонія до України триватиме до 25 березня.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.