• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розглядає можливість отримання 50 мільярдів доларів від G7 без будь-яких умов і на широке коло потреб

    Опубликовано: 2024-08-28 09:00:57

    Україна розглядає можливість отримання 50 мільярдів доларів від країн Великої сімки (G7) без будь-яких умов і на широке коло потреб. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

    Шмигаль зазначив, що Україна сподівається на запуск механізму додаткових кредитів, відомого як Extraordinary Revenue Acceleration Loans for Ukraine (ERA), вже до кінця 2024 року. «Ми маємо конкретні політичні цілі. Нам потрібно отримати ці 50 мільярдів доларів до кінця року. Кошти повинні бути безумовними, без прив'язки до якихось реформ, без відсотків, і не повинні збільшувати державний борг. Ми зможемо використати їх на будь-які потреби», — підкреслив прем'єр.

    Він уточнив, що заплановане використання цих коштів включатиме компенсацію постраждалим від війни, фінансування бюджетного дефіциту та закупівлю озброєнь. Шмигаль також вказав, що основним завданням буде досягнення консенсусу серед країн G7 та Європейського Союзу щодо надання цих коштів.

    За словами прем'єра, очікується, що частина фінансування буде компенсована доходами від заморожених російських активів. Загальна сума цих активів становить 300 мільярдів доларів. Партнери України зможуть отримувати від 3 до 4 мільярдів доларів щорічно, які використовуватимуться для погашення гранту.

    Шмигаль також додав, що Україна планує подальшу конфіскацію всіх заморожених російських активів. У разі, якщо конфіскація відбудеться до того, як партнери отримають свої кошти назад, залишок буде покрито Україною за рахунок конфіскованої суми.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.