• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує збільшити підготовку фахівців для бізнесу в центрах профтехосвіти

    Опубликовано: 2024-08-26 13:00:12

    Міністерство економіки України спільно з Державною службою зайнятості працюють над амбітним планом збільшення потужностей центрів професійно-технічної освіти для підготовки фахівців, що відповідають потребам бізнесу. У рамках цієї ініціативи потенціал таких центрів може зрости в 5-10 разів, що допоможе розв’язати нагальну проблему дефіциту кадрів на ринку праці.

    Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна. За її словами, однією з головних проблем сучасного ринку праці є структурне безробіття, коли роботодавці не можуть знайти працівників через невідповідність їхніх навичок і кваліфікацій. З іншого боку, працівники часто не можуть знайти роботу, оскільки їхні знання не відповідають вимогам роботодавців. Вирішити цю проблему можна через навчання, перекваліфікацію та підвищення професійного рівня громадян.

    В Україні вже існує розвинена система центрів професійно-технічної освіти, які діють під егідою Державної служби зайнятості. Ці заклади мають величезний потенціал для підготовки кадрів, яких потребує бізнес. Заступниця міністра підкреслила, що Міністерство економіки прагне зробити ці центри ще більш актуальними та корисними для як роботодавців, так і працівників.

    Директорка Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк додала, що, за результатами опитувань, 99% українців, які проходять навчання у центрах профтехосвіти, задоволені рівнем освіти. Також близько 90-95% випускників цих центрів успішно працевлаштовуються після завершення навчання, що свідчить про високу ефективність програм.

    На сьогодні в Україні діє вісім центрів профтехосвіти Державної служби зайнятості, розташованих в Одесі, Полтаві, Дніпропетровську, Рівному, Львові, Івано-Франківську, Харкові та Сумах. У цих закладах здійснюється підготовка спеціалістів за 97 робітничими професіями та понад 400 напрямками підвищення кваліфікації.

    З початку 2024 року через центри профтехосвіти пройшли навчання 15 тисяч фахівців, що свідчить про значний попит на ці послуги. З огляду на заплановане збільшення потужностей, кількість підготовлених кадрів зросте, що позитивно вплине на розвиток українського бізнесу та економіки загалом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.