• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інтелектуальні вправи для розумового розвитку

    Опубликовано: 2024-08-21 07:24:52

    У сучасному світі не варто витрачати багато часу на підтримку гостроти розуму і поліпшення когнітивних здібностей. Прості та ефективні вправи допоможуть вам стати розумнішими за кілька хвилин. Ось деякі перевірені методи для інтелектуальної фітнесу.

    Тренування мозку: чіп-тест

    Одним з найбільш відомих і ефективних способів тренування уваги і швидкості обробки інформації є тест Strup. Він заснований на простій вправі: ви повинні назвати кольори, які надруковані в словах, ігноруючи самі слова. Це допомагає поліпшити здатність фільтрувати непотрібну інформацію і підвищує загальну когнітивну гнучкість. «Тест Страппа - це велика вправа перед серйозними психічними навантаженнями», - говорить психолог Андрій Харлаков. «Крім того, регулярні тренування зі своїми складними варіантами сприяють поліпшенню вашої здатності швидко обробляти інформацію».

    Логічне мислення: японська судоку

    Японські головоломки судоку - відмінний інструмент для тренування логічного мислення і системного підходу до завдань. Головне завдання - заповнити таблицю цифрами від 1 до 9 так, щоб кожне число відбувалося тільки один раз в кожному рядку, стовпці і 3х3 квадраті. «Судоку використовує дедуктивний метод, який допомагає розвивати системне мислення», - розповідає Ольга Новікова, психолог центру «На Стрітенці». «Хоча ви не можете розкрити великий злочин, ви навчитеся аналізувати дані і приймати кращі рішення».

    Напівсферична гармонія: мозкова гімнастика

    Щоб збалансувати роботу обох півкуль і поліпшити координацію, можна використовувати вправи з мозкового гімнастичного залу. Однією з таких вправ є наступне: опустіть праве вухо на праве плече, простягніть праву руку вперед і намалюйте знак нескінченності в повітрі, слідуючи погляду руху вашої руки.


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.