• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Гватемала планують створити зону вільної торгівлі

    Опубликовано: 2024-08-19 09:00:33

    Україна та Гватемала продовжують працювати над укладенням угоди про вільну торгівлю, що стало предметом обговорення під час зустрічі президента Гватемали Бернардо Аревало та міністра економіки України Юлії Свириденко. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

    Юлія Свириденко зазначила, що з моменту обрання Бернардо Аревало президентом Гватемали в липні минулого року обидві країни активно розвивають торговельні зв'язки. Співпраця з Гватемалою є важливою для України, оскільки ця країна є однією з найактивніших прихильниць України в Латинській Америці.

    У 2023 році обсяг торгівлі між Україною та Гватемалою досяг майже 45 мільярдів доларів, що свідчить про значний потенціал для подальшого зростання. Свириденко підкреслила, що угода про вільну торгівлю може суттєво збільшити цей показник, відкриваючи нові можливості для економічної співпраці між країнами.

    Гватемала активно підтримує Україну на міжнародній арені, беручи участь у таких ініціативах, як Міжнародна Кримська платформа та Основна група зі створення Спецтрибуналу щодо агресії. Крім того, Гватемала приєдналася до Глобального саміту миру в Швейцарії, де підписала спільне комюніке з іншими країнами.

    Україна, в свою чергу, запросила Гватемалу долучитися до Міжнародної коаліції із повернення українських дітей, що є важливим аспектом гуманітарної політики країни.

    Очікується, що подальші переговори між Україною та Гватемалою зосередяться на деталях угоди про вільну торгівлю, що сприятиме посиленню економічних зв'язків між країнами та створенню нових можливостей для обох сторін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.