• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Небезпеки йододефіциту і способи його усунення

    Опубликовано: 2024-08-11 07:24:44

    Дефіцит йоду є серйозною глобальною проблемою, що зачіпає близько 200 мільйонів людей у всьому світі. Одним з найпоширеніших захворювань, пов'язаних з йододефіцитом, є ендемічний зойтер, що характеризується збільшенням щитовидної залози. Такий стан виникає в спробі організму компенсувати нестачу гормонів, що може призвести до ряду негативних наслідків, включаючи проблеми з репродуктивною системою, затримки розвитку плода і навіть смерть. Одним з найбільш серйозних наслідків йододефіциту є кретинізм.

    Для боротьби з йододефіцитом зазвичай від 100 до 200 мг. Наприклад, збагачені йодом препарати і вода допомагають відновити в організмі рівень цього важливого елемента. Однак важливо пам'ятати, що самолікування може призвести до надлишку йоду, що також має свої негативні наслідки.

    В якості додаткового лікування використовуються такі фізіотерапевтичні процедури, як УВЧ-терапія для поліпшення функції щитовидної залози і надниркових залоз. Якщо стан значно погіршився, може знадобитися поєднання призначених лікарем ліків і тирозину.

    Багато хто вважає, що вживання йодованих продуктів здатне ефективно вирішити проблему йододефіциту. Однак, щоб йодована сіль була дійсно корисною, її необхідно правильно використовувати. Сіль слід додавати в їжу, коли вона трохи холодна, оскільки високі температури можуть знищити йодид калію, що робить сіль менш ефективною.

    Крім того, щоб повністю задовольнити попит на йод тільки через їжу, необхідно вживати дуже велику кількість їжі. Наприклад, для отримання необхідної добової кількості йоду потрібно з'їсти близько 5 кг м'яса, більше 1,5 кг хліба і 250 г сирих устриць.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.