• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримає €200 мільйонів від Франції на відновлення інфраструктури: Кабмін схвалив ратифікацію угоди

    Опубликовано: 2024-08-05 09:00:50

    Кабінет Міністрів України зробив важливий крок у напрямку відновлення критичної інфраструктури країни, затвердивши проєкт закону про ратифікацію грантової угоди з Францією. Цей договір передбачає надання Україні фінансової підтримки на суму €200 мільйонів для реконструкції та розвитку пріоритетних секторів економіки.

    Про рішення уряду повідомило Міністерство економіки України. Згідно з інформацією, крім законопроєкту, уряд також затвердив відповідне розпорядження, яке сприятиме швидшій реалізації грантових програм.

    Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки, ратифікація цієї угоди є критично важливою для залучення коштів, які будуть спрямовані на відбудову інфраструктури, зруйнованої внаслідок збройної агресії Росії. Фінансування також піде на підтримку інших ключових секторів економіки, що потребують негайної допомоги.

    Міністерка економіки Юлія Свириденко нагадала, що на початку червня в Парижі була досягнута домовленість із французьким урядом про надання Україні грантових коштів. Ці гроші стануть важливим ресурсом для відновлення країни після руйнувань, спричинених війною.

    "Сьогоднішнє рішення уряду – це ще один важливий крок до завершення всіх необхідних внутрішніх процедур, що дозволить Україні отримати ці кошти і використати їх для відновлення та розвитку", – зазначила Юлія Свириденко, підкреслюючи важливість співпраці з міжнародними партнерами.

    Залучення гранту на суму €200 мільйонів є частиною ширшої стратегії з відновлення України, яка передбачає не лише ремонт інфраструктури, але й підтримку економіки в умовах тривалого конфлікту. Очікується, що ці кошти сприятимуть стабілізації економічної ситуації та забезпечать відновлення нормального функціонування ключових об’єктів інфраструктури.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.