• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гармонія: секрети міцного сну і активності

    Опубликовано: 2024-07-29 07:24:16

    Зимові місяці приносять проблеми для нашого організму, особливо коли мова йде про сон і активності. Літнє сонце сходить рано, заряджаючи нас енергією з ранку, в той час як взимку короткі дні і часті хмари можуть зробити нас сонними і неактивними. Однак існують прості способи залишатися напоготові і під напругою в будь-яку погоду.

    Біоритми та оптимальний час для активності

    Наші біоритми визначають пікові періоди активності протягом дня. Фахівці рекомендують вирішувати найскладніші завдання в ті години, коли організм знаходиться на піку активності. Для «жайворонків» це ранкові години з 8 до 13 години, а для «свиноматок» - вечірні години з 16 до 19 години. Решту дня ви можете виконувати менш складні завдання або навіть розслабитися, щоб відновити енергію.

    Поради щодо сну та протидії безсонню

    Взимку особливо важливо лягати спати раніше, не пізніше 11 години вечора, вставати в середині дня. Фахівці попереджають, що пізній сон може зробити сон неповним і погіршити якість мислення і уваги на наступний день.

    Техніки релаксації і швидкого сну

    Існує кілька перевірених способів боротьби з безсонням і швидким сном. Деяким людям допомагає музика Моцарта, яка розслабляє і заспокоює. Інші знаходять розраду в одноманітному гулі віяла або зосереджуються на приємних спогадах перед сном. Також ефективні спеціальні розслаблюючі вправи, такі як самомасаж, глибоке дихання і орієнтація на приємні образи.


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.