• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія надала 2 мільйони євро для підтримки українських пенсіонерів

    Опубликовано: 2024-07-29 12:00:49

    Уряд Фінляндії виділив 2 мільйони євро Всесвітній продовольчій програмі ООН (ВПП) для надання додаткової грошової допомоги пенсіонерам, які проживають у прифронтових зонах України. Це рішення, яке підтверджено на офіційній сторінці ВПП, має на меті полегшити життя людей похилого віку в умовах триваючих бойових дій.

    Згідно з повідомленням, ця програма була розпочата у серпні 2023 року і орієнтована на підтримку пенсіонерів з низькими доходами. Вона доповнює їхні пенсійні виплати, що є надзвичайно важливим у зонах, де тривають активні або потенційні бойові дії. З моменту запуску програми, понад 360 тисяч пенсіонерів отримали фінансову допомогу від ВПП.

    Завдяки внескам Фінляндії та інших міжнародних донорів, ця ініціатива зможе функціонувати до кінця 2024 року. Загалом, з лютого 2022 року Фінляндія виділила 11 мільйонів євро на підтримку гуманітарних операцій ВПП в Україні. Ці кошти використовуються для різних цілей, включаючи забезпечення продовольчою допомогою та підтримку сільських родин і малих фермерів.

    Зокрема, 1 мільйон євро був спрямований на спільну програму протимінної діяльності ВПП та ФАО, що допомогла відновити сільське виробництво в Харківській області. Ще 8 мільйонів євро були витрачені на надання продовольчої допомоги громадам поблизу фронту та на грошову підтримку найбільш вразливих верств населення.

    Річард Раган, регіональний директор ВПП в Україні, висловив подяку уряду Фінляндії за постійну підтримку гуманітарних програм. За його словами, ці кошти дозволяють продовжувати підтримувати українців, які цього найбільше потребують, запускати нові ініціативи та заповнювати прогалини у фінансуванні.

    Таким чином, підтримка Фінляндії не тільки демонструє її відданість гуманітарним принципам, але й забезпечує критично важливу допомогу для тих, хто потерпає від наслідків війни в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.