• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фонофорез: інноваційне лікування

    Опубликовано: 2024-07-18 07:24:30

    Фонофорез - це медична процедура, при якій ультразвукові хвилі використовуються для підвищення ефективності таких препаратів, як анестетики та антибіотики. Цей метод дозволяє доставляти активні речовини протизапальних препаратів безпосередньо в запалені тканини, особливо ефективно транспортуючи жиророзчинні молекули. Успіх доставки також залежить від розмірів молекул і їх стійкості до ультразвуку.

    Наукові дослідження поки не дають однозначної відповіді на питання про те, як працює фосфорез. Передбачається, що процес включає в себе теплові і нетермічні механізми, що полегшують дифузію ліків. Ультразвукові хвилі створюють тепло, яке підвищує кінетичну енергію молекул препарату та клітинних мембран, розширює входи шкіри, такі як волосяні фолікули та потові залози, а також покращує кровотік у ураженій області. Ці зміни полегшують проникнення молекул через роговий шар в капіляри дерми.

    Нетермічні ефекти фонофорезу включають сильні коливання клітин під впливом ультразвуку, зміни ємності спокою клітинних мембран і пошкодження мембран деяких клітин, які також сприяють більш ефективній дії ліків.

    Імпульсне ультразвукове випромінювання при фонофорезі було більш ефективним, ніж постійне випромінювання. Цей метод використовується для введення різних препаратів, таких як амітриптилін, карбамазепін, кетамін, габапентин, ібупрофен, кетопрофен, напроксен, лідокаїн, баклофен, капсаїцин, дексаметазон і циклобензапін.

    Амітриптилін, наприклад, є трициклічним антидепресантом і місцевим анестетиком, що використовується в фонофорезі. Карбамазепін використовується для полегшення невропатичного болю, а кетамін використовується для підошовного фасциїту та тендиніту. Габапентин і клофелін впливають на периферичні больові рецептори, а ібупрофен, нестероїдний протизапальний препарат, ефективний при бурситі, тендиніті, скутості суглобів і набряках

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.