• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правда про парабени і сульфати в косметиці

    Опубликовано: 2024-07-12 07:24:09

    Етикетки косметичних засобів часто містять написи «не містить сульфату» або «не містить парабенів». Але не всі знають, що це означає. Багато хто навіть не знає, що таке парабени і сульфати, і чому вони повинні або не повинні бути частиною косметики.

    Парабени: міфи і реальність

    Парабени - це хімічні речовини, які широко використовуються в косметиці та фармацевтиці як консерванти. Їх можна знайти в шампунях, зволожуючих кремах, кремах для гоління і зубних пастах. Парабени популярні через свою низьку вартість і високу ефективність. Однак з часом вони стали суперечливими, оскільки вважається, що парабени сприяють раку молочної залози.

    Ці речовини можуть імітувати дію естрогену - жіночого гормону, який бере участь у розвитку раку молочної залози. Однак численні дослідження не підтвердили прямого зв'язку парабенів з хворобою. Косметичні компанії стверджують, що парабени безпечні, враховуючи їх довгу історію використання. Однак багато виробників натуральної косметики зараз відмовляються від використання парабенів, і знайти косметику без них стає простіше.

    Сульфати: корисні або шкідливі?

    Сульфати найчастіше зустрічаються в шампунях і миючих засобах, так як вони допомагають утворювати піну. Однак сульфатна піна не завжди хороша для волосся і шкіри.

    Найбільш поширеними сульфатами є лаурилсульфат амонію, лаурилсульфат натрію і лауретсульфат натрію. Ці речовини можуть пошкодити і сушити волосся, замість того, щоб захищати і зволожувати його. У високих концентраціях сульфат може викликати подразнення шкіри і очей, особливо у людей з чутливою шкірою. Сульфат також може подразнювати дихальну систему при вдиханні.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.