• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Апітерапія: мед як еліксир здоров'я

    Опубликовано: 2024-06-10 07:24:54

    Апітерапія являє собою альтернативний метод лікування, що включає використання бджолиної отрути (апітоксину) для терапії різних захворювань. Крім бджолиної отрути, в апітерапії широко застосовують продукти бджільництва, як-от мед і прополіс, які протягом століть використовували в народній медицині завдяки своїм цілющим властивостям.

    У бджолиній отруті міститься понад п'ятдесят різних компонентів, що мають комплексний вплив на організм. Основними активними речовинами є пептиди й амінокислоти, які мають протизапальні, знеболювальні та нормалізувальні функції. Крім цього, отрута містить низку кислот (мурашину, соляну, фосфорну) і мікроелементи (мідь, кальцій, фосфор, магній), а також гістаміни.

    Головна цінність бджолиної отрути полягає в її стимулювальній дії на організм. Отрута активізує фізіологічні процеси, прискорюючи природні механізми самовідновлення. Вона покращує функції серцево-судинної та нервової систем, знижує артеріальний тиск і розширює кровоносні судини. У разі правильного застосування бджолина отрута не спричиняє побічних ефектів, оскільки складається виключно з натуральних компонентів.

    Апітерапія знаходить застосування в лікуванні різних захворювань і порушень. Наприклад, завдяки здатності зміцнювати стінки кровоносних судин, бджолина отрута ефективна в разі варикозу і тромбофлебіту. Вона також нормалізує функції залоз внутрішньої секреції, що допомагає в лікуванні захворювань ендокринної системи. Апітерапія корисна як допоміжна терапія в разі гормональних порушень і тривалого прийому синтетичних гормонів.

    Апітерапія може бути частиною відновного лікування після інсульту. Бджолина отрута сприяє відновленню периферичної нервової системи, що допомагає повернути м'язовий тонус і чутливість нервових закінчень. Покращуючи кровообіг, отрута відновлює приплив крові до уражених органів, що особливо важливо в разі парезів і паралічів.

    Апітерапія рекомендується за таких захворювань:

    Захворювання шкіри: нейродерміт, екзема, псоріаз.
    Ревматичні захворювання: подагра, ревматичний артрит, остеоартроз.
    Захворювання ендокринної системи: порушення функції щитоподібної залози, тиреотоксичний зоб, цукровий діабет другого типу.
    Пошкодження ЦНС і периферичної нервової системи: невропатія, неврит, тремор, остеохондроз, наслідки інсульту.
    Захворювання серцево-судинної системи: аритмія, кардіоміопатія, гіпертонія, наслідки інфаркту міокарда.
    Урологічні та гінекологічні захворювання: захворювання простати, міома матки, еректильна дисфункція.
    Курс лікування апітерапією зазвичай триває два-три тижні, але ефективність залежить від індивідуальної реакції організму на бджолину отруту. Лікувальне харчування відіграє важливу роль у цьому процесі, забезпечуючи необхідні умови для успішного лікування та відновлення організму.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.