• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Історія виникнення салату «Олив'є»

    Опубликовано: 2024-05-01 21:48:15

    Салат «Олив'є» – один з найвідоміших та улюблених страв українців та представників багатьох інших країн. Ця страва має цікаву історію, пов'язану з кулінарними традиціями та витоками.

    Історія цього салату почалася в кінці XIX століття в Москві. Його винахідником вважається видатний французький кухар Люсьєн Олів'є, який власноруч створив це блюдо. Однак, історія заспівала йому іншу мелодію. Згідно легенді, цей смачний салат винайшли в Російській імперії, коли кухар відкривав свій ресторан в Москві.

    Початковий рецепт олів'є включав в себе окріплену майонезом змішанку зі шматочками запеченого м'яса, яєць, огірків, картоплі та зелені. Спочатку страва називалася «Олив'єc» – на честь її винахідника, але з часом слово скоротилося до «Олив'є».

    Українці також прийняли цей салат у свою кулінарну традицію. Сьогодні «Олив'є» – це невід'ємна частина новорічного та різдвяного святкового столу в Україні. Він став популярним в усьому світі, здобувши визнання та популярність серед гурманів.

    Варіації салату

    Як було вже сказано вище, салат «Олив'є» відомий своєю унікальною рецептурою, але в той же час він має безліч варіацій, які змінюються в залежності від регіону, смакових уподобань та особистих переваг.

    Додавання маринованих грибів, зеленого горошку та майонезу надає салату неповторного аромату та освіжаючого смаку. Замість м'яса додайте варену кальмар або креветки, щоб створити легку та дельну альтернативу класичному рецепту.

    Додавання копченої риби, такої як сьомга або тріска, надасть салату особливого смаку та аромату. Комбінація сочної курки, солодкого ананасу та кислої майонезної заправки створює цікавий смаковий дует. Додавання тунця та авокадо, обов"язково заправлених майонезом, надає салату багатоцінних жирів та протеїнів, а також робить його більш ситним та поживним.

    Якщо замість м'яса додати свіжі овочі, такі як помідори, огірки, паприка та зелена цибуля, то можна отримати легкий та освіжаючий варіанту салату.

    Не залежно від варіації, цей салат завжди буде відмінним вибором для святкового столу або будь-якого іншого заходу. Його універсальний смак і легка підготовка роблять його відмінним варіантом для будь-якої випадки.

    Створення салату "«Олив'є» – це приклад того, як кулінарні шедеври можуть виникати випадково, залишаючи свій слід у кулінарній історії. Цей салат – символ гармонії смаку, традицій та кулінарного мистецтва, який з часом став невід'ємною частиною святкового столу у багатьох країнах світу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.