• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міжнародна допомога для України: шляхи фінансування та вимоги МВФ

    Опубликовано: 2024-04-22 09:00:43

    Україна, знаходячись у складних умовах війни, зазнає великих викликів і потребує значної міжнародної фінансової допомоги для підтримки свого бюджету. За словами глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіни Георгієвої, на цей рік Україні потрібно щонайменше $42 мільярди доларів США.

    Вона зазначила, що глобальна підтримка України залишається міцною, але водночас висловила нагоду для заклику до припинення війни, яку Російська Федерація розпочала проти України. Ця війна, за словами Георгієвої, є не лише людською трагедією, але й перешкодою для світового економічного зростання.

    За оцінками МВФ, наразі потреби України в бюджетній підтримці на 2024 рік становлять $42 мільярди. Голова МВФ висловила переконаність у тому, що знайдуться кошти для фінансування, оскільки міжнародна спільнота підтримує Україну в цей важливий час.

    Георгієва вкотре підкреслила, що для вирішення економічних проблем України і всього регіону важливо в першу чергу припинити війну, яка триває вже багато років. Вона наголосила, що ця війна - це не лише статистика та цифри, але, передусім, трагедія, яка щодня забирає життя мирних мешканців.

    МВФ виступає не лише як фінансовий орган, але й як голос розуміння та підтримки країнам, що переживають складні часи. Щоб забезпечити стабільність та економічний розвиток, вирішальним є припинення війни та спільні зусилля усіх зацікавлених сторін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.