• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Будівництво та продаж новобудов: стан на початок 2024 року

    Опубликовано: 2024-04-17 13:00:39

    На фоні повномасштабної війни в Україні, в продажу продовжується житло в понад 1500 новобудовах, що свідчить про стійкість будівельної галузі в умовах складної політичної ситуації. На жаль, деякі регіони, де тривають бойові дії, а також тимчасово окуповані території, залишаються винятками.

    За даними ЛУН, продажі нерухомості відновлені в 78% нових житлових комплексів, однак у 22% будівництво призупинено. Незважаючи на це, продажі відкриті на 86% об'єктах первинного ринку. Відновлення будівельних робіт відбувається по-різному: деякі девелопери відновили їх на 30%, а інші лише на 10%, що може вплинути на терміни здачі об'єктів.

    Лідером за кількістю розпроданого житла є Львівська область, де було реалізовано 74 житлових комплекси, за нею слідує Київська область з 68 об'єктами. Інші регіони, які відзначилися активними продажами, це Івано-Франківська область (35 ЖК), Одеська (30) та Тернопільська (19).

    На початок квітня 2024 року в Україні продається житло в 1523 нових ЖК, що свідчить про постійний інтерес споживачів до житлової нерухомості. У порівнянні з кінцем 2021 року, коли продавалося квартири в 1700 новобудовах, можна відзначити певне зниження активності на ринку.

    Однак, навіть у таких складних умовах, індустрія будівництва продовжує свій розвиток. За даними держстату, у 2022 році було здано в експлуатацію 7 млн кв. метрів житла, а у 2023 році - на 10% менше, що свідчить про незнижену активність ринку нерухомості в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.