• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Данія надає $43 млн для підтримки бізнесу в Україні

    Опубликовано: 2024-04-16 09:00:02

    Уряд Данії оголосив про намір виділити додаткові кошти на підтримку Дансько-українського фонду, який сприяє приверненню інвестицій з Данії до України. Це становитиме щонайменше 300 млн крон або приблизно $43 млн для данських компаній, що вкладають та реалізують свої бізнес-проєкти в Україні.

    Про це повідомило Міністерство економіки України.

    Плани щодо надання цих коштів були оголошені під час Другого інвестиційного форуму з відновлення України, який відкрила Перша леді Олена Зеленська.

    Міністр економіки України Юлія Свириденко відзначила важливість такої підтримки від Данії, яка постійно стоїть на боці України в цей важкий час. Вона підкреслила, що завдяки фонду Україна отримує необхідну військову та гуманітарну допомогу, а також бізнес має доступ до широкого спектру комерційного фінансування та інструментів зниження ризиків.

    "Це дуже важливий вклад у наше відновлення, оскільки його основою буде саме приватний сектор. Понад 100 компаній вже здійснюють комерційну діяльність з Україною, підтримуючи нашу економіку і наших героїв, які захищають свій дім та працюють заради перемоги", - додала Свириденко.

    Представники данського уряду підтвердили, що продовжуватимуть підтримувати Україну, оскільки від цього залежить доля всього світу. Тому було прийнято рішення розширити можливості фонду, щоб данські компанії активніше інвестували в Україну та були захищені від потенційних ризиків.

    Міністр бізнесу Данії Мортен Бедскоу підкреслив, що це ще один крок у підтримці України в боротьбі за свободу.

    "Я пишаюся тим, що данський бізнес настільки зацікавлений в Україні. І компанії, які експортують в Україну, і ті, що інвестують у цю країну, а також фонди, що підтримують відновлення української землі, - це все надзвичайно важливо", - заявив міністр.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.