• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шмигаль: Початок переговорів щодо вступу України в ЄС очікується у 2024 році

    Опубликовано: 2024-03-19 09:00:28

    Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив надію, що у першому півріччі 2024 року розпочнуться переговори про вступ України до Європейського Союзу.

    Про це він зазначив у інтерв'ю виданню Euractiv.

    "Ми очікуємо та сподіваємося на затвердження Європейською Радою на найближчому засіданні (цього тижня) і віримо, що зможемо розпочати переговори про вступ у першій половині цього року", - підкреслив Шмигаль.

    Він нагадав, що минулого тижня Європейська комісія направила проєкт переговорних рамок для переговорів про вступ України та Молдови країнам-членам ЄС.

    "Ми сподіваємося, що наші європейські партнери схвалять його без будь-яких додаткових поправок, як пропонує Європейська комісія. Президент Європейської Ради Шарль Мішель назвав 2030 рік можливим цільовим роком для подальшого розширення ЄС, але ми зробимо все можливе для України, щоб це сталося раніше, одразу після нашої перемоги", - додав прем'єр-міністр.

    За словами Шмигаля, Україна може виконати своє "домашнє завдання" дуже швидко.

    "Я вважаю, що це займе у нас не більше двох років", - підкреслив він.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.