• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні в цьому році необхідно залучити 9,5 мільярда доларів США зовнішнього фінансування

    Опубликовано: 2024-03-07 09:00:11

    Україні в цьому році необхідно залучити 9,5 мільярда доларів США зовнішнього фінансування для фінансування першочергових потреб відновлення. Про це заявила заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова під час участі у Круглому столі у Парижі, присвяченому відновленню України та ролі державного і приватного секторів у цьому процесі.

    За словами Зикової, загальна потреба України у зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту держбюджету у 2024 році становить приблизно 37,3 мільярда доларів США. Це відбувається в контексті швидкого відновлення, яке є ключовим пріоритетом, оскільки воно сприяє створенню безпечних умов життя для українців і економічному відновленню країни.

    Згідно зі звітом "Третя швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення України" (RDNA3), розробленого спільно урядом України, Світовим банком, ЄвроКомісією та ООН, Україна потребує близько 15 мільярдів доларів США на швидке відновлення у 2024 році. Із цієї суми вже забезпечено фінансування на рівні 5,5 мільярда доларів США, яке включає державний бюджет та донорську підтримку.

    У зв'язку з цим Міністерство фінансів України акцентує на важливості залучення приватного сектору у процес відновлення. За допомогою різноманітних механізмів, таких як страхування воєнних ризиків, поліпшення умов для інвестиційних проектів, державно-приватне партнерство та розвиток індустріальних парків, Україна прагне забезпечити стійке зростання та відновлення економіки країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.