• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Нідерланди уклали важливу безпекову угоду

    Опубликовано: 2024-03-04 09:00:59

    1 березня президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали двосторонню безпекову угоду між двома країнами. Це вже сьому подібна угода, яка має на меті зміцнення обороноздатності України та співпраці в сфері безпеки.

    Президент Зеленський повідомив про це в месенджері Telegram.

    Відповідно до угоди, Нідерланди нададуть Україні два мільярди євро військової допомоги щороку, починаючи з цього року, та зобов'яжуться надавати оборонну підтримку протягом наступних десяти років.

    "Угода визначає принципову позицію Нідерландів щодо посилення санкцій проти Росії, примусу її до відшкодування збитків та притягнення агресора до відповідальності", - підкреслив Зеленський.

    Документ містить ряд заходів у сфері безпеки та оборони, зокрема, надання Україні сучасного військового обладнання та підтримку оборонної промисловості. Особлива увага приділяється посиленню морських і далекобійних спроможностей.

    Угода також передбачає розвиток співпраці в невійськових сферах, зокрема, економічному відновленню, протидії гібридним загрозам, кібербезпеці, розвідці та боротьбі з організованою злочинністю.

    Крім того, документ містить механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної військової агресії проти України. Нідерланди також підтримують майбутнє членство України в Європейському Союзі та НАТО.

    Ця угода стала частиною серії подібних документів, укладених Україною з різними країнами. Наприклад, 24 лютого були підписані угоди з Італією та Канадою, а 23 лютого - з Данією. Попередньо такі угоди були укладені з Німеччиною, Францією та Великою Британією. Вони стали важливим етапом у зміцненні обороноздатності України та підтримці від її міжнародних партнерів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.