• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що необхідно для сімейного щастя

    Опубликовано: 2024-02-02 07:24:10

    Американські психологи провели дослідження, яке виявило, що емоційна близькість у шлюбі може стати джерелом труднощів у побудові міцних стосунків. Трирічний проект, ініційований Міністерством охорони здоров'я США, включав 700 учасників, чоловіків і жінок. Під час бесід учасникам пропонувалося ділитися своїми спільними інтересами з другою половиною, а також оцінювати рівень близькості та задоволеності сімейним життям.

    Результати дослідження засвідчили, що найбільше почуття щастя відчуває те подружжя, яке вміє знаходити золоту середину у стосунках. Це означає, що вони дотримуються психологічної дистанції, не втрачаючи при цьому емоційного зв'язку.

    Виявилося, що прагнення бути занадто близькими теж може порушити гармонію в родині. Згідно з виявленими закономірностями, рецепт сімейного щастя полягає в пошуку спільної зони комфорту і ступеня емоційної близькості, яка задовольнить обох з подружжя. Неправильне розуміння та управління близькістю може призвести до непорозуміння і навіть створення напруженості у стосунках.

    Цікавим висновком дослідження стало те, що психологічна дистанція не означає віддаленість у стосунках, а, навпаки, сприяє їхній міцності. Сімейні пари, які знаходять рівновагу між близькістю та збереженням особистого простору, більш успішно будують довгострокові стосунки, уникаючи надмірної інтенсивності емоційного зв'язку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.