• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порятунок життів: нова ера лікування стовбуровими клітинами на Україні

    Опубликовано: 2024-02-01 07:24:57

    Після п'ятирічних клінічних досліджень лікування стовбуровими клітинами, вчені в Україні домоглися офіційного визнання своїх досягнень. Цей прорив дозволив використання препаратів зі стовбурових клітин у країнах СНД. МОЗ України тепер офіційно визнає лікування стовбуровими клітинами в трьох галузях: опіки і травми, панкреонекроз та ішемія кінцівок.

    Для українців це стало історичним моментом у медичній галузі, і поява протоколів лікування стовбуровими клітинами дає надію на доступ до цієї технології для широкої публіки. Однак, з урахуванням високих витрат у біомедичній сфері, поки що незрозуміло, як визначатимуться вартість і критерії вибору пацієнтів для лікування.

    З метою уникнути очікування в черзі за лікуванням стовбуровими клітинами, молоді сім'ї тепер можуть зберегти пуповинну кров при народженні дитини. Цей цінний ресурс може бути корисний не тільки самій дитині, а й її батькам. Наразі лише три медичні заклади в Україні мають право на проведення такого лікування, проведеного під час клінічних досліджень.

    Початкові результати обнадіюють, розповідаючи про порятунок життя жінки з відмовою підшлункової залози завдяки експериментальному лікуванню стовбуровими клітинами. Цей метод уже врятував понад 80 осіб від панкреонекрозу і запобіг ампутації кінцівок у сотень пацієнтів після серйозних опіків.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.