• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вплив психології: чому літнім шкідливо скаржитися на здоров'я

    Опубликовано: 2024-01-15 07:24:24

    Психологічний фактор має значний вплив на самопочуття літніх людей, і це підтверджено дослідженням, проведеним співробітниками Університету медичної школи Ексетера. Незважаючи на загальноприйняте уявлення про те, що фізичний стан прямо впливає на психологічний, це дослідження виявило зворотний вплив.

    Дослідження охоплювало кілька сотень літніх людей, які проходили анкетування щодо свого самопочуття та рівня громадської активності.

    Результати аналізу анкет виявилися вельми цікавими: ті, хто найчастіше скаржиться на своє здоров'я і старість, в кінцевому підсумку втрачають інтерес до життя, що веде до зниження фізичної активності. Дивовижним чином, саме ці фактори чинять негативний вплив на загальне здоров'я літніх людей.

    Таким чином, важливо розуміти, що люди можуть поводитися старими і немічними не тільки через реальні проблеми зі здоров'ям, а й через своє сприйняття себе.

    Звідси висновок: скарги на хвороби та старіння можуть стати власною пасткою, що впливає на спосіб життя та загальне самопочуття літніх людей. Самосприйняття і психологія відіграють важливу роль у збереженні активного і здорового життя в літньому віці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.