• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вагітність і збереження: міфи та реальність

    Опубликовано: 2023-12-05 07:24:11

    Вагітність - це особливий період у житті жінки, і питання збереження та турботи про майбутнього малюка завжди були в центрі уваги. Однак, вчені з медичного центру California Pacific у Сан-Франциско доходять висновку, що лягати на збереження не завжди є необхідністю, навіть за наявності ускладнень.

    Дослідники наголошують, що обмеження щоденної активності може бути достатнім для того, щоб запобігти ускладненням, і лежання в ліжку може бути не тільки марним, а й потенційно небезпечним методом профілактики.

    Практика довгого лежання в ліжку під час вагітності була поширена протягом багатьох років. Багато жінок, особливо з ускладненнями, направлялися в пологові будинки та відділення на збереження. Це відбувається не тільки в пострадянських країнах.

    Тижнями, а іноді й місяцями, жінки лежали в ліжках, оскільки вважалося, що тільки в горизонтальному положенні життя майбутньої дитини максимально захищене.

    Однак дослідники зі США вважають, що вагітним з ускладненнями не потрібно весь час лежати.

    "Відпочинок у ліжку - це нездоровий, даремний і я б навіть сказав потенційно небезпечний метод профілактики викиднів, передчасних пологів, підвищеного кров'яного тиску, кровотеч та інших ускладнень", - каже голова дослідників Майкл Катц. - У своїй практиці я від цього відходжу все більше і не рекомендую пацієнткам із групи ризику довго лежати".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.