• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Недоношені діти: захист від основних небезпек

    Опубликовано: 2023-11-08 07:24:14

    Вагітність і терміни пологів:

    Вагітність - це унікальний процес, і її точна тривалість не завжди передбачувана. Недоношені діти, народжені до завершення 37 тижнів вагітності, можуть зіткнутися з низкою серйозних проблем через свою незрілість. Існують різні ступені недоношеності, які класифікуються залежно від гестаційного віку і ваги при народженні.

    Симптоми недоношеності:

    Недоношені діти мають певні фізичні особливості, які відрізняють їх від повністю розвинених новонароджених. У них спостерігається низький м'язовий тонус, а їхнє тіло здається довшим через це. Шкіра недоношеної дитини зазвичай дуже тонка і зморщена, а підшкірно-жировий шар мало розвинений. Кісткові структури, включно з черепом, м'які та деформовані. Рухи дитини генералізовані, і вона може бути схильна до апное або тахіпное (тимчасова зупинка дихальних рухів або прискорене, неглибоке дихання).

    Серйозні проблеми дихання:

    Недоношені діти часто мають слабке і поверхневе дихання. Це пов'язано з незрілістю м'язів, кісток і органів дихання. У міру розвитку вони починають нарощувати вагу і покращувати своє дихання. Однак, на початкових етапах, дихальні проблеми можуть бути серйозними і вимагати медичного втручання.

    Медичний догляд і підтримка:

    Важливо розуміти, що недоношені діти потребують інтенсивного медичного догляду та спостереження. Вони можуть стикатися з гіпоксією (нестачею кисню), ацидозом і ціанозом, що може вплинути на їхнє здоров'я. Тому стабілізація дихання і підтримка малюка є першочерговими завданнями для медичного персоналу.

    Значення турботи та уваги:

    Недоношені діти потребують особливої турботи й уваги, як з боку медичного персоналу, так і батьків. Регулярне спостереження у лікарів і догляд за ними допоможуть мінімізувати ризики і забезпечити малюкам яскраве майбутнє.

    Дотримуючись цих рекомендацій і забезпечуючи медичну допомогу та турботу, батьки можуть допомогти недоношеним дітям подолати початкові труднощі та знайти здоров'я.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.