• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дисбактеріоз у немовляти: міф чи реальність

    Опубликовано: 2023-10-26 07:24:21

    Багато батьків, зіткнувшись із нерегулярними випорожненнями, болями в животику і частими зригуваннями у свого немовляти, чують один і той самий діагноз - "дисбактеріоз кишківника". Але що насправді стоїть за цим таємничим терміном, і які симптоми та лікування пов'язані з цим діагнозом?

    Результати аналізів і міф про дисбактеріоз

    Після аналізів лікарі зазвичай виносять висновок про те, які "погані" бактерії переважають у кишківнику немовляти та яких "хороших" не вистачає. Для боротьби з надлишковими шкідливими мікроорганізмами часто призначають курс бактеріофагів. Потім приступають до "поселення" корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті. Мами, зі свого боку, часто скорочують свій раціон до гречки та води, побоюючись, що будь-який інший продукт може спричинити в дитини коліки.

    Однак багато батьків виявляють, що навіть після місяця такого "лікування" проблеми з кольками не зникають, а "хороші" бактерії, здається, просто проходять крізь організм немовляти, забрані з собою нервами і грошима батьків.

    Дисбактеріоз у немовлят: погляд на проблему

    Важливо розуміти, що дисбактеріоз у більшості випадків у немовлят зумовлений незрілістю їхнього шлунково-кишкового тракту. Згодом він почне функціонувати краще, і, можливо, всі проблеми вирішаться самі собою. Немає необхідності поспішати і вводити масу змін у раціон дитини.

    Сумнівний діагноз

    Міжнародна класифікація хвороб фактично не визнає діагноз "дисбактеріоз кишечника". Коли батьки вимагають лікування для своїх дітей від дисбактеріозу, вони можуть не розуміти, що джерелом проблем можуть бути інші чинники, як-от закрепи, спричинені неправильним харчуванням або психологічним станом дитини.

    Лікування симптомів, а не дисбактеріозу

    Слід лікувати симптоми, а не міфічний дисбактеріоз. Це означає, що якщо в дитини є проблеми з травленням, закрепи чи проноси, то слід зосередитися на їхньому лікуванні. Розуміння причини та раціональний підхід до лікування будуть більш корисні, ніж звернення до невизначеного діагнозу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.