• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Більшість українців вірить у розвиток країни протягом п'яти років

    Опубликовано: 2023-08-24 17:30:11

    За результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою Рейтинг до Дня Незалежності, виявлено, що 69% українців вважають, що Україну очікує розвиток протягом найближчих п'яти років. Дані показують оптимізм громадян стосовно майбутнього країни.

    Слід зазначити, що серед різних соціальних груп виявилися певні різниці в поглядах. Так, чоловіки, особи до 40 років та біженці виявилися більш скептичними стосовно перспектив України.

    Згідно із звітом, 21% українців вважають, що країну очікує застій, тоді як інші 10% не визначилися щодо подальшого розвитку ситуації.

    Варто відзначити, що більшість українців виражають певні побажання стосовно майбутньої України. За результатами опитування, більшість опитаних прагнуть до країни з безкоштовною медициною (61%) та освітою (57%), яка зберігає власність землі в руках вітчизняних громадян (57%). Також важливими для них є високий рівень демократії (64%), свобода ЗМІ (75%) та державний контроль над підвищенням доходів населення (53%). Однак вони також підтримують і вільний ринок в економіці (58%).

    Цікаво, що ті, хто вірить у розвиток України, менше сподіваються на допомогу від держави та більше акцентують на відповідальності кожної людини за підвищення свого доходу. Також оптимісти частіше наголошують на необхідності більшого рівня демократії.

    Молодші респонденти виявилися більш толерантними до ініціатив, таких як продаж землі іноземцям, одностатеві шлюби та працевлаштування мігрантів.

    Також було виявлено, що чоловіки більш схильні підтримувати ініціативи платної освіти і медицини, а також вільної економіки, в той час як жінки виявилися більш толерантними до одностатевих шлюбів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.