• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кулінарна терапія: солодощі допомагають впоратися зі стресом

    Опубликовано: 2023-08-03 06:18:22

    Британські медики пропонують впровадити кулінарну терапію в список офіційних методів боротьби з психічними розладами, повідомляють іноземні ЗМІ. Фахівці вважають, що заняття випічкою допомагають ефективно справлятися з неврозами, депресіями, поганим настроєм та іншими проблемами, пов'язаними з порушенням здорових функцій нервової системи.

    Як повідомляється, у Британії кулінарна терапія з успіхом апробується на практиці - деякі пекарські підприємства беруть на роботу людей або проводять майстер-класи з випікання здоби і хліба для пацієнтів, які страждають на затяжні депресії або неврівноваженість у зв'язку з постійними стресами. Хоча записатися на такі курси і займатися випічкою можуть усі охочі, спостереження показали, що особливу користь таке кулінарне хобі приносить тим, хто має проблеми з психікою.

    "Після години, проведеної в пекарні за виготовленням хлібобулочних виробів, людина може відчути емоційне полегшення, або ж реабілітуватися після актів домашнього насильства", - висловилися експерти.

    Медики вважають, що чверть населення всієї планети схильна до виникнення психічних розладів. Щоб проблема не стала хронічною, потрібно вчасно надати допомогу постраждалій психіці. Захоплення випічкою може дати той терапевтичний ефект, який відіграє важливу роль на самому початку захворювання, не даючи йому розвинутися глибше. За словами психологів, займаючись випіканням привабливих зовні виробів, які смачно пахнуть, людина відволікається від своїх проблем і заспокоюється.

    Показово, що в більш ранніх дослідженнях вчені з інших країн отримували свідчення того, що гарячий хліб справляє позитивний вплив на емоційний стан людини. Не тільки смак, але й запах свіжоспеченої булки налаштовує на позитивне мислення і навіть робить людей добрішими щодо інших. Ці результати підтверджують значущість кулінарної терапії в поліпшенні емоційного благополуччя і психічного здоров'я.

    Ідея використання випічки як терапевтичного інструменту отримує все більше підтримки серед фахівців, і впровадження кулінарної терапії в офіційні методи лікування може стати важливим кроком у боротьбі з психічними розладами. Звичайно, важливо проводити кулінарну терапію під контролем кваліфікованих спеціалістів, щоб забезпечити найкращі результати та уникнути можливих негативних наслідків.

    Таким чином, кулінарна терапія видається перспективним і приємним способом боротьби з психічними розладами, даючи змогу поліпшити емоційний стан і знайти внутрішню рівновагу. Охочі можуть включити кулінарні заняття у свою рутину для підтримки психічного здоров'я, а додаткові дослідження в цій галузі можуть розширити розуміння впливу кулінарної терапії на психічне благополуччя.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.