• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 7 помилкових фраз, які не слід вимовляти дитині

    Опубликовано: 2023-08-02 15:48:43

    Багато хто з нас, батьків, не замислюючись, вимовляє фрази, які можуть негативно вплинути на наших дітей. Неусвідомлені слова і вирази можуть мати далеко не найкращий вплив на формування майбутньої особистості дитини. Від дитинства залежить багато чого, і саме в цей період закладаються основи майбутнього характеру і поведінки. Нижче перераховані деякі з таких фраз, які не варто говорити своїм дітям.

    "Та що твої вчителі розуміють!"
    Критика вчителів і шкільної програми перед дитиною може сформувати в неї неправильне ставлення до процесу навчання. Ставлення до навчання та освіти, що формується в дитинстві, може вплинути на академічні успіхи дитини в майбутньому.

    "Подивимося..."
    Якщо ви вже ухвалили рішення заборонити щось дитині, то варто чесно і відкрито про це сказати. Затягування з відповіддю може викликати розчарування і невдоволення в дитини.

    "Ой, ти, напевно, захворів, лоб такий гарячий!"
    Панічна реакція на хворобу дитини може викликати в неї зайве занепокоєння та страх. Намагайтеся зберігати спокій і підтримувати дитину у важкі моменти.

    "Яка я товста!"
    Негативні висловлювання про власне тіло перед дітьми можуть вплинути на їхню самооцінку та викликати комплекси з приводу своєї зовнішності.

    "Я тебе точно покараю!"
    Порожні обіцянки покарання або невиконані погрози можуть підірвати довіру та повагу дитини до вас. Якщо ви щось обіцяєте, то варто дотримуватися слова.

    "Блін, блін, блін!"
    Застосування неприйнятної лексики перед дитиною може призвести до того, що вона почне включати такі слова у свою мову.

    "Все буде добре!"
    Фраза "все буде добре" може звучати порожньою обіцянкою, особливо якщо дитина перебуває в складній ситуації. Замість порожніх обіцянок, краще проявити співчуття і підтримку, а також поговорити з дитиною про можливі шляхи вирішення проблеми.

    Як батьки, ми маємо велику відповідальність за формування особистості та характеру наших дітей. Зазирнемо у свої слова та вирази, щоб створити для них сприятливу атмосферу для розвитку та саморозвитку. Спілкування з дитиною має бути щирим, підтримуючим та уважним.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.