• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як обрати шкільний рюкзак

    Опубликовано: 2023-07-27 10:28:09

    Не за горами новий навчальний рік,тому самий час подумати про покупку шкільного рюкзака.

    Яким він має бути?

    Міцним, зручним, містким, бажано, недорогим.

    А рюкзаки для дівчаток ще й красивими та модними.

    І чим молодший школяр, тим уважніше треба поставитися до вибору.

    Якщо вам дороге здоров’я вашої дитини, не купуйте для неї спортивних рюкзаків і сумок на одне плече: тільки рюкзак, призначений для школяра.
    Уважно вивчіть ярлик: на ньому обов’язково має бути зазначені вага рюкзака і вік, на який він розрахований. Для першокласника вага не повинна перевищувати 800 г.

    Тепер огляньте спинку рюкзака: вона обов’язково повинна бути з ортопедичною жорсткою вставкою.

    Огляньте і лямки. Неприпустимі тоненькі ремінці: в якісному шкільному ранці лямки широкі з жорсткими вставками, які будуть перешкоджати їх заламуванню. Бажано, щоб лямки були не просто вшиті в шов, але ще й додатково закріплені, інакше вони дуже швидко почнуть відриватися. Довжина лямок у хорошого рюкзака зазвичай регулюється. Дуже добре, якщо в нижній частині рюкзака є пояс, за допомогою якого його можна додатково зафіксувати навколо талії дитини.
    Матеріал рюкзака повинен бути морозостійким і водовідштовхувальним. Особливо ретельно перевірте, щоб не було різкого хімічного запаху, що свідчить про низьку якість виробу. Спробуйте провести вологою серветкою по поверхні рюкзака і подивіться, чи не залишилося на ній слідів.

    Огляньте всі блискавки і замки: краще, якщо все це виконано з металу: пластмасові деталі дуже швидко виходять з ладу.
    Дно у якісного рюкзака жорстке, забезпечене спеціальними ніжками, щоб рюкзак не зіпсувався, якщо дитина поставить його на землю.
    Огляньте і внутрішню частину рюкзака: тут має бути кілька відділень і кишень.
    Особливу увагу слід приділити швам: рівні шви, без ниток, що вилазять — ознака якісної речі.
    Тепер прийшла пора приміряти рюкзак на дитину. Бажано не порожній, а заповнений (першокласнику доведеться носити на собі вагу близько півтора кг). Так ви відразу побачите перекошені шви та інші дефекти крою. Рюкзак повинен закривати всю спину дитини від шиї до сідниць. Ширина рюкзака повинна приблизно дорівнювати ширині плечей дитини. Подивіться, чи є у рюкзачка ручка для короткочасної перенесення: її довжина — не менше 8см.

    Ще одна важлива деталь: на дитячому рюкзаку обов’язково повинні бути які-небудь світловідбиваючі деталі, що роблять його більш помітним — від них залежатиме безпека вашої дитини на дорозі.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.