• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правила безпечного догляду за дитячим трикотажем

    Опубликовано: 2023-07-27 10:08:44

    Великим попитом у дбайливих батьків користується дитячий трикотаж.

    Він приємний на дотик, м’який, яскравий та практичний.

    Стильні кольори і комфортні фасони подобаються й дітлахам.

    У трикотажному одязі можна вести активний спосіб життя і багато грати. Він не сковує рухи, дарує максимальний комфорт.

    Вартість вітчизняної продукції достатньо прийнятна, тому можна оновлювати гардероб малюка досить часто.

    Безпека, насамперед

    Турботливі батьки дбають про чистоту та екологічність одягу. Ці фактори впливають на самопочуття та здоров’я малюка. Дитячий трикотаж підходить малюкам з дуже чутливою шкірою, він не викликає алергічних реакцій. Але якщо використовувати миючі засоби, не призначені для прання саме дитячого одягу, то можна спровокувати появу дерматитів, подразнень.
    Купувати трикотаж варто тільки у надійних виробників. Вони використовують для виготовлення дитячих виробів натуральні і безпечні матеріали.

     

    Які пральні засоби не нашкодять малюкові і забезпечать повноцінний догляд за речами?

     

    Для прання дитячого трикотажу варто використовувати засоби з безпечним складом. Господарське мило, порошки, кондиціонери з позначкою «для прання дитячої білизни». Вони відрізняються особливими складами, які делікатно очищають тканину, не викликаючи алергічних реакцій у малюків. Бажано застосовувати безфосфатні порошки. Якщо такі не вдається знайти, то краще застосовувати миючі засоби, в яких вміст фосфатів не перевищує 30%.
    Педіатри і дерматологи для прання дитячого трикотажу рекомендують використовувати мильний або рідкий порошок. Перший являє собою гранули середнього розміру, які швидко розчиняються у воді. Але з білизни вони вимиваються досить погано. Після використання засобу необхідно кілька разів прополоскати білизну, використовуючи кондиціонер. Рідкі порошки не утворюють пилу. Вони делікатно очищають і швидко вимиваються. Після їх використання немає необхідності використовувати кондиціонери.
    Трикотажні вироби для дітей використовуються для повсякденного носіння. Тому на ньому нерідко з’являються плями від трави, ягід, шоколаду. Позбутися від них можна за допомогою спеціального мила або відбілювача. Відбілювач не повинен містити хлору. Адже він згубно впливає, як на здоров’я дитини, так і на волокна трикотажу, роблячи їх тонкими.

     

    Правила догляду

     

    Прати дитячий трикотаж потрібно окремо від дорослих речей при температурі 40-60 градусів залежно від рекомендацій на ярличку. Сушити одяг краще на вулиці. В іншому випадку в квартирі буде підвищуватися вологість, яка може стати джерелом появи цвілі. Вироби для дітей краще пропарювати з двох сторін. Так вдасться домогтися додаткової дезінфекції.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.