• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвиватися граючи: поради

    Опубликовано: 2023-07-14 16:48:41

    Ігри бувають найрізноманітніші і, як не дивно, користь приносять далеко не всі. Можна вибирати ігри на телефоні, а можна проводити час з дитиною, розвиваючи її фантазію і творчий потенціал, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Давайте поговоримо саме про правильні, корисні ігри.

    Деякі ігри вимагають невеликого вкладення грошей, інші — підготовки до них батьків, а в треті можна грати абсолютно безкоштовно, навіть просто прогулюючись з дитиною.

     

    Пограємо в письменників

    Пропоную вам створити свою власну казку. Для цього не потрібно ніяких вкладень, крім власної фантазії. Грати можна і в машині, в дорозі, і лежачи в обнімку на ліжку, наприклад, перед сном.

    Сенс гри простий: один починає казку, кажучи одне-два речення, інший продовжує, і так по колу.
    Наприклад:
    — Жила-Була дівчинка, і ось просить її мама: «Піди в ліс, на галявину, набери суниці». А вона не послухалася маму і пішла далі галявини, і там заблукала. Бачить дівчинка, стоїть в дрімучому лісі гарний будинок. Заходить туди, а там …
    — А там живуть ВОВКИ!…

    Є й інший варіант цієї гри, коли батьки описують дитині ситуацію, а він повинен знайти з неї вихід для свого героя.

    Наприклад:

    Пішла дівчинка в ліс і заблукала. Побачила вона будиночок на курячих ніжках, увійшла туди, а там баба Яга! Схопила вона дівчинку, посадила в комору, закрила на замок і сама пішла спати.

    А до дівчинки прибігла мишка і каже: «Я перегризу замок, а ти тікай швидше!»


    Творчість у візерунках

    Фантазію допомагають розвивати не тільки ігри зі словами, але і з малюнками. Найпростіше, але дуже цікаве заняття — «намалюй, що ти бачиш у візерунках». Для цієї гри потрібна зовсім невелика підготовка. Беремо чистий аркуш паперу і малюємо на ній зовсім різні візерунки! Це можуть бути завитки, геометричні фігури, візерунки. З них дитині треба створити якийсь певний малюнок.

    Ось спіраль перетворюється в равлика. А тут квадрат з лініями раптом став будинком і дорогою, по якій їде весела вантажівка. А тут неймовірна переплетення візерунків, невже з них можна щось зробити ?! Звичайно, так: в густому лісі гуляють небачені тварини.

    Почати можна з зовсім простих фігур і поступово ускладнювати завдання в бік ну зовсім немислимих каракуль!


    Цікаві слова

    Ще є цікаве заняття «намалюй слово». Беремо аркуш паперу і пишемо на ньому слів 20-30, або просто відкриваємо підручник (або інтернет-сторінку) зі словниковими словами. Діти повинні вибрати одне слово і намалювати його, але так, щоб воно не було зрозуміло занадто явно.

    Наприклад, для «Буратіно» можна намалювати золотий ключик, а для «ворони» — ілюстрацію до байки Крилова про ворону, лисицю і сир. Батьки ж повинні потім серед цих слів знайти те, яке загадала дитина. А ще краще — помалювати разом з ним!


    Паперові ляльки

    Зовсім незаслужено забуті гри нашого дитинства з паперовими ляльками, коли ми самі робили для них одяг. Робилося це просто: мами малювали на щільному картоні дівчаток у купальниках, а ми підкладали під них папір, обводили контур, а потім створювали їм самі різні вбрання.

    Бальні сукні, одяг для дискотеки, навіть космічна форма — якого розмаху для дитячої фантазії! І ось вже наша лялька має вже цілий гардероб речей на всі випадки життя, мислимі і немислимі.

    Але не треба зупинятися на малюнках! Голка, нитка, ножиці і непотрібні клапті, вирізані хоча б з того одягу, який ми приготували на викид, і ось вже у вас вдома ціле агентство по створенню дизайнерського одягу для ляльок, а маленькі кутюр’є стараються, включаючи весь свій творчість, створюючи наряди, а заодно розвиваючи моторику.

    А що робити хлопчикам, які не грають в ляльки? У них не менш цікаві заняття, які, знову ж, можуть прийти з дитинства їх батьків. Наприклад, складати з паперу кораблики, машинки, літаки і розмальовувати їх в самих різних стилях, даючи їм свої власні назви. І, звичайно ж, грати в них, запускаючи літаки за вітром, а кораблі — у ванній.


    Пластилін

    А пластилін? Я б запропонувала дітям створити маленький парк юрського періоду з дивовижними динозаврами або імітацію битви, створюючи солдатиків і техніку. Пластилін — дивовижна і доступна річ для моделювання. Можна створювати космічні станції і підводні човни, небачених звірів і крихітні міста з людьми і машинами.


    Настольні ігри

    Але, розмовляючи про розвиваючі ігри, не можна забувати про настільні ігри. Пройшли часи, коли вони створювалися за принципом «кидаємо кубик — крокуємо випало кількість разів». Зараз продається така величезна кількість самих різних ігор, що можна легко вибрати ті, які будуть максимально корисні для розвитку творчих навичок. При покупці настільних ігор орієнтуйтеся на ті, де потрібно максимально включати свою фантазію. Повірте, зараз на полицях величезна кількість подібних пропозицій!

    Все в наших руках! Бажаю вам, щоб у ваших дітей було якомога більше корисних ігор, які будуть розвивати їх фантазію!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.