• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Батькам потрібно говорити це дитині щодня

    Опубликовано: 2023-07-14 16:28:05

    Чи часто ми замислюємося над тим, як ми розмовляємо зі своїми дітьми? Батькам потрібно говорити дитині ці фрази день у день, і тоді ваші відносини помітно покращаться. Якщо звернути трохи більше уваги на процес спілкування з дитиною, то багато хто з нас з подивом виявлять, що найчастіше використовують, так званий, «командний» стиль спілкування.

    Ми немов «натаскуємо» малюка за допомогою сухих інструкцій до норми поведінки, не приділяючи часу розмовам «по душам». Ще більш глибоким і неприємним буде здивування, якщо виявиться, що в спілкуванні з дитиною ви вибрали стратегію мовчання. Як це не сумно, але є й такі батьки, які взагалі майже не розмовляють зі своїми дітьми …

    А між тим переоцінити значимість повноцінного спілкування дорослого і дитини практично неможливо!
    Батькам потрібно розуміти значення спілкування з дитиною

    Спілкування — це не просто слова, які йдуть у порожнечу. Це розвиток дітей, отримання нової інформації, навчання … Дорослішання крихти відбувається в оточенні багатьох тисяч слів, і (тільки уявіть!) Кожне з них залишає глибокий слід в дитячій психіці!

    Що таке слова? Одяг наших думок … І, подібно тканини, слова можуть бути чистими, світлими, приємними, а можуть колоти, здавлювати і поранити. Тому нескладно вивести пряму залежність між психологічним станом дитини і світом слів, в якому він перебуває більшу частину часу. Чим цей світ добрішим і радіснішим, тим більш щасливою стає життя малюка. Так чи варто нехтувати словами або жаліти їх для своєї дитини, якщо вже від пари фраз, вимовних щодня, він може стає сильніше, розумніше, впевненіше і добрішим?
    Батькам потрібно пам’ятати про це

    Вчені встановили, що саме щоденне повторення деяких фраз батьками здатне впливати на характер дитини найкращим чином. І «боягуз» перетвориться в впевнену людину, а «плакса» — в інтелектуально обдарованого і дотепного базіку … Додайте в свій «батьківський» словничок хоча б декілька з цих чарівних фраз і застосовуйте їх, тільки чесно, хоча б пару разів на день . Ну, а далі вам залишається тільки спостерігати за подіями чудесами в ваших дитячо — батьківських відносинах.
    Що батькам потрібно говорити дітям:

    Я тебе люблю.

    Я дуже за тобою скучила за весь день.

    Я так рада за тебе!

    Який же ти в мене молодець!

    Я тобою пишаюся!

    Мені дуже приємна твоя допомога.

    Дякую!

    Мені дуже важливо, що ти про це думаєш!

    Я тебе підтримую!

    Я розумію тебе!

    Я тебе чую!

    Я з тобою!

    Я тобі допоможу!

    Ти дуже гарний.

    Ти у мене такий розумний, кмітливий!

    Ти маєш рацію, я згідна!

    Про що ти зараз думаєш?

    Що ти зараз відчуваєш?

    Ти можеш розраховувати на мене.

    Я завжди тобі допоможу.

    Мені з тобою дуже цікаво!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.