• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому немовлята часто плачуть

    Опубликовано: 2023-07-12 10:08:13

    Виявляється депресія — це не тільки доросла хвороба.
    Стреси пов’язані з пізнанням світу, недосипання, а також інші негативні фактори провокують розвиток депресії навіть у немовлят.


    Сьогодні за допомогою досліджень у галузі дитячої психології, ми спробуємо розібратися, чому немовлята часто плачуть, і що робити мамам в таких ситуаціях.

    Причинами дитячої депресії в такому ніжному віці нерідко стають тривалі розставання з мамою. Зв’язок матері і дитини дуже міцна, адже саме від мами малюк отримує все йому необхідне: захист, догляд, харчування, ласку, перші навички і уроки. Розставання з матір’ю, відсутність знайомого запаху і голосу сприймається дитиною як загроза для власного життя. Наукова назва такого міцного симбіозу — бондинг. Коли жінка залишає малюка на якийсь час — це абсолютно нормально, але абсолютно інша справа, коли грудничок залишається один або з іншими членами сім’ї.

    Окрім порушень нормального сну, у нього різко знижується апетит, настає стан тривоги і неспокійності. Отже, перша причина того, чому немовлята часто плачуть саме розлука з мамою.
    Дослідження показали, що якщо таке розставання триває більше трьох тижнів, у малюка настає стан депреваціі, тобто глибокої психологічної травми,що не корегується жодним відомим методом психотерапії! І навіть якщо мати потім відновлює тісний контакт з дитиною, стан депресії у нього не зникає. Кращим лікуванням, як відомо, є профілактика. Тому лікарі  не рекомендують мамам виходити з декретної відпустки, поки дитині не виповниться хоча б півтора року. Відмовившись від відряджень, подорожей і тривалих від’їздів, ви, таким чином, забезпечите своїй дитині міцне емоційне здоров’я.


    Чому ще немовлята часто плачуть?

    Напевно, ще й тому, що батьки не приділяють достатньо уваги такій проблемі, як дитяча депресія, не звертаючи уваги на тривожні сімптоми. Нервно-психічний розвиток кожного малюка — то складний процес, який вимагає постійного спостереження з боку батьків.

    Якщо дитина зовсім трохи відстає від однолітків, звичайно, це ще не привід для паніки. Багато хто починає пізніше вставати, говорити або робити перші кроки. Ал, коли розвиток новонародженого суттєво сповільнюється, слід негайно звертатися до лікаря.

    Перші ознаки, того, що розвиток відстає від норми:

    •малюк не фіксує погляд,
    •не намагається піднімати голівку,
    •не стежить за пересуванням предметів,
    •не посміхається і т.д.
    Такі фактори можуть свідчити про серйозні психологічних захворюваннях, тому огляд у невролога обов’язковий. І шанси на одужання значно зростають, якщо звернутися до лікаря якомога раніше. Звичайні профілактичні   огляди, з метою зрозуміти, чому немовлята часто плачуть і дізнатися, чи все в порядку з вашим малюком, рекомендуються щомісяця до року.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.