• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Малюємо пальчиками: поради

    Опубликовано: 2023-07-09 16:32:56

    Навіть для самих маленьких дітей малювання може стати одним з найулюбленіших і корисних занять.

    Малюки у віці 1-2 років ще не можуть зображати предмети. До того ж вони такі непосидючі!

    Тому найдоступніший спосіб малювання для таких малюків — пальчиками. Навіть у початківця виходять дуже гарні роботи!

    Важко зіпсувати картину, на якій хаотично пальчиком натикані нічні зірки або розкидані по землі ягоди червоної горобини для голодних птахів.

    Останнім часом з’явився величезний вибір спеціальних фарб для малювання пальчиками — вони легко змиваються з рук і з одягу.
    Пальчиком найлегше малювати крапки. Дитині буде цікавіше прикрашати точками заздалегідь намальовані предмети (мухомор, соняшник, божу корівку, малювати яблука на яблуні, кружечку на плаття і т.д.) або доповнювати сюжетні картинки (малювати падаючий сніг або дощ, горошок для півника, зернятка для курчат і т .буд.).


    У даного заняття немає чітких часових обмежень, головне що б дитина виявляла інтерес до даного заняття, якщо маляті не буде подобатися,то потрібно буде зробити паузу і спробувати залучити малюка до малювання пізніше. Деякі діти починають малювати і до року, головне що б дитині було цікаво і цей процес приносив їй задоволення. Малювання пальчиками дуже корисне, малювання допомагає встановити емоційний і естетичний контакт мами і дитини, розвиває дрібну моторику, пам’ять, мислення. Так само розвивається сенсорне сприйняття, сприйняття кольорів. Маленький художник буде постійно мислити, він буде практикуватися змішувати і комбінувати різні кольори, змінювати палітру, вибирати теми для малюнків.
    Головне підходити творчо!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.